ΑΘΗΝΑ
21:37
|
02.10.2024
Δύο ενήλικες και δύο νεαρές όρκες εξόκειλαν κατά την υποχώρηση της παλίρροιας στην ακτή της Θάλασσας του Οχότσκ στην Καμτσάκα της Ρωσίας.
Πάνω από 30 άτομα, διασώστες και ντόπιοι εθελοντές, συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των 4 θηλαστικών στην Καμτσάκα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Ρωσία, οι αρχές της περιοχής Καμτσάτκα πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, επιχείρηση για να σώσουν όρκες που είχαν αποκλειστεί στις ακτές της Θάλασσας του Οχότσκ λόγω της άμπωτης.

«Δύο ενήλικες όρκες και δύο νεαρές εγκλωβίστηκαν στην ακτή της Θάλασσας του Οχότσκ, κοντά στην πόλη Ουστιέβιε, λόγω της άμπωτης και των ρηχών νερών», δήλωσε ο Σεργκέι Λεμπέντεφ, περιφερειακός υπουργός Έκτακτης Ανάγκης.

Σε βίντεο εικονίζονται αρκετοί άνθρωποι, που στέκονται σε νερό μέχρι τα γόνατα, βρέχοντας τα ζώα για να τα κρατήσουν στη ζωή. Πάνω από 30 άτομα, διασώστες και ντόπιοι εθελοντές, συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. Με την έναρξη της υψηλής παλίρροιας γύρω στις 10:00-23:00 τοπική ώρα, οι όρκες μεταφέρθηκαν αρχικά «σε μια βαθύτερη περιοχή», ώστε να μπορέσουν να κολυμπήσουν προς την ανοιχτή θάλασσα όταν η παλίρροια ανέβηκε πλήρως.

«Όλα αυτά γίνονται με το χέρι, ο βυθός είναι καλυμμένος με λάσπη και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικός εξοπλισμός», είπε ο Λεμπέντεφ, προσθέτοντας ότι η στάθμη του νερού ανέβηκε αρκετά ώστε τα τέσσερα θαλάσσια θηλαστικά να κολυμπήσουν μόνα τους προς τη θάλασσα.

«Τους συνοδεύει μια βάρκα. Τους εύχομαι καλή τύχη και ελπίζω να βρουν το δρόμο προς την ελευθερία», είπε, σημειώνοντας ότι οι όρκες θα παρακολουθούνται μέχρι να φύγουν από τις εκβολές του ποταμού Βορόφσκι.

Η Ρωσία απαγορεύει την αιχμαλώτιση θαλάσσιων θηλαστικών για εκπαιδευτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς μετά το σκάνδαλο της «φυλακής φαλαινών» που ξέσπασε στις αρχές του 2019, όταν οι αρχές ανακάλυψαν περίπου εκατό ζώα που είχαν συλληφθεί για πώληση σε κινεζικά ενυδρεία.

Μετά από πολλαπλές διαμαρτυρίες από περιβαλλοντολόγους, οι οποίοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη χρήση αυτών των ζώων για ψυχαγωγικούς σκοπούς, οι ρωσικές αρχές ανέλαβαν δράση και απελευθέρωσαν 5 νεαρούς θαλάσσιους ίππους, 87 μπελούγκες και 11 όρκες που βρέθηκαν αιχμάλωτες.

Σε μια άλλη συνάντηση του ανθρώπου με την άγρια ζωή που φέρεται να έλαβε χώρα επίσης στην περιφέρεια της Καμτσάκα, μια «μετρημένη» αρκούδα έγινε «viral» τον Σεπτέμβριο, όταν κυκλοφόρησε ευρέως βίντεο που την εικονίζει να επισκέπτεται ιχθυεργάτες για να πάρει ένα μόνο ψάρι και να φύγει ευγενικά.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρχισαν οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Μενίδι: Πέταξε μπροστά σε Αστυνομικούς χειροβομβίδες και φυσίγγια

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Βόλος: Συνελήφθη ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα ζώα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα