ΑΘΗΝΑ
05:40
|
21.10.2024
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου για τον θάνατο του 19χρονου από τη Βέροια, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του φονικού παιχνιδιού (crazy dance) διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία, ενώ ο μηχανικός που βεβαίωσε το ασφαλές της εγκατάστασης για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη.

Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου, μετά την ολοκλήρωση των ανωμοτί εξηγήσεων που κλήθηκαν να δώσουν οι τρεις άντρες, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία που είναι ήδη ογκώδης και περιλαμβάνει δύο πορίσματα, διαβιβάζεται στον ανακριτή Πολυγύρου ο οποίος θα καλέσει τις επόμενες ημέρες τους τρεις κατηγορούμενους, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαδικασία του ελέγχου της εγκατάστασης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκαν και έδωσαν εξηγήσεις η δήμαρχος Κασσάνδρας και ένας υπάλληλος του Δήμου, ενώ αναμένεται να κληθεί και μία αντιδήμαρχος που κατονομάστηκε από τη δήμαρχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Λίβυος συνελήφθη ως ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Εκλογές στην Μολδαβία

Οι πλημμύρες καταστρέφουν 1,1 εκατομμύρια τόνους ρυζιού στο Μπαγκλαντές

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επιτέθηκε στο αρχηγείο πληροφοριών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα