ΑΘΗΝΑ
00:18
|
10.10.2024
Σκούρα τα έχει βρει η Γαλλία με την αύξηση ισχύος της Ρωσίας ειδικά στην Αφρική. Αυτή τη σύγκρουση συμφερόντων βλέπει και ο Γάλλος υπουργός Άμυνας.
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγαλύτερη απειλή για την Γαλλία είναι η Ρωσία. Ειδικά στην Αφρική. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνύ δεδομένης της αναγκαστικής αποχώρησης χιλιάδων Γάλλων στρατιωτών από πρώην γαλλικές αποικίες-χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Ο Λεκορνύ υποστήριξε πως η Ρωσία απειλεί «όχι μόνον τα γαλλικά συμφέροντα στην Αφρική αλλά θέτει άμεση απειλή σε γαλλικά στρατεύματα που έχουν θέσεις σε μη γαλλικά εδάφη». Πρόσθεσε πως η Ρωσία έχει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας σε ορισμένες τέτοιες περιοχές (υπονοώντας μεταξύ άλλων την Ουκρανία), αναφέροντας περίπτωση κατά την οποία απειλήθηκε με κατάρριψη γαλλικό μαχητικό Rafale που είχε αναλάβει το Μάρτιο να κάνει «περιπολία» σε εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας δίνοντας συνέντευξη στο περιοδικό Le Point

Σε εκείνο το σημείο παραδέχθηκε την δράση Γάλλων μισθοφόρων στον πόλεμο της Ουκρανίας αλλά διέψευσε πως η κυβέρνηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τη διευκολύνει.

Τέλος, ο Λεκορνύ κατηγόρησε από την άλλη τη Ρωσία πως επιδίδεται σε «πόλεμο πληροφοριών» και «ενημέρωσης» και πως «στρατιωτικοποιεί» νέα περιβάλλοντα όπως «ο βυθός της θάλασσας και το κυβερνοδιάστημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δάνειο 35 δισ. ευρώ της Ε.Ε. στο Κίεβο από ρωσικούς πόρους

Αφεντικά και δούλοι + Τα τετραπλά (video)

ΚΚΕ: Ντροπή η δικαστική απόφαση κατά της απεργίας μηχανοδηγών της Hellenic Train

Με θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχη επίθεση απειλεί το Ιράν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα