ΑΘΗΝΑ
15:24
|
17.10.2024
Δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποίηση συμβασιούχων απαιτούν οι απεργοί.
Υπουργείο Υγείας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποίηση συμβασιούχων απαιτούν με την απεργιακή τους συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο «εμπορίου Υγείας» οι υγειονομικοί.

Στο πλαίσιο της απεργίας από το πρωί πραγματοποιείται συμβολική κατάληψη στο υπουργείο από την ΟΕΝΓΕ και εκπροσώπους πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίων Νοσοκομείων. Οι υγειονομικοί έχουν «στολίσει» το υπουργείο με το γιγαντοπανό της ΟΕΝΓΕ όπου αναγράφονται τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε η ΟΕΝΓΕ και αφορούν το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον «Ευαγγελισμό», στις κλινικές η συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία αγγίζει το 75%.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκεντρώσεις των υγειονομικών σε σημεία της Αθήνας που θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Υγείας.

«Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια απ τα νοσοκομεία», «Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι στο κεφάλαιο και τον υπουργό», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, κάντε τώρα μαζικές προσλήψεις» τα συνθήματα που φωνάζουν.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρίσκονται ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Νωρίτερα, ο  υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε το υπουργείο όπου και ισχυρίστηκε ότι οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι χιλιάδων γιατρών είναι μια «μειοψηφία που δεν εκφράζει κανέναν», ενώ την ίδια στιγμή ρωτούσε συνεχώς «πόσα λεφτά θέλετε». 

Στην απεργιακή συγκέντρωση παρευρίσκονται επίσης τα Σωματεία εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Συνδικάτου και των χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί, επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία τα αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι, πολύ περισσότερο δε όταν αφορά εργατικά «ατυχήματα» κι επαγγελματικές ασθένειες.

Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν να αλλάξει αυτή η κατάσταση στην υγεία και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση νεκρών από ισραηλινή επιδρομή στο δημαρχείο της Ναμπατίγιε του Λιβάνου-16 νεκροί, 52 τραυματίες (upd)

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν βαριά την πόλη. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, είπε ότι το Ισραήλ στόχευσε σκοπίμως μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Την καταστροφή 4 ισραηλινών Merkavas σε μια μέρα ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ

Στο Εσωτερικών Υποθέσεων το φιάσκο της διαρροής των ονομάτων των αστυνομικών του «ελληνικού FBI»

Λίβανος: Τους νεκρούς του ισραηλινού βομβαρδισμού στο Αϊτού κήδεψαν Σιίτες, Σουνίτες και Μαρωνίτες ιερείς

Ουκρανία: Εθνικιστές με πιστόλια και μαδέρια μπούκαραν σε εκκλησία-Απωθήθηκαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα