ΑΘΗΝΑ
13:47
|
30.04.2024
Oι κατασκευαστές του εμβολίου Sputnik V συστήνουν στην AstraZeneca να συνδυάσει το Sputnik V με το πειραματικό της εμβόλιο...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα επιτρέψει σε Oύγγρους γιατρούς και ιατρικούς εμπειρογνώμονες να παρακολουθήσουν, την ερχόμενη εβδομάδα, τη διαδικασία παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ανακοινώθηκε σήμερα στην ουγγρική πρωτεύουσα από τον Ρώσο υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο και τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

Ο Σιγιάρτο δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο υπουργό Υγείας πως αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της απόφασης των ουγγρικών υγειονομικών αρχών για την χρήση του Sputnik V στην Ουγγαρία.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως διεξάγονται συνομιλίες για το πώς το ρωσικό εμβόλιο θα μπορούσε να παραχθεί στην Ουγγαρία.

O Ρώσος υπουργός διαβεβαίωσε ότι μετά την επίσκεψη θα αποσταλλούν κάποια εμβόλια στη Βουδαπέστη.

Nωρίτερα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι συμφώνησαν με την ινδική φαρμακευτική εταιρεία Hetero να προχωρήσουν στην παραγωγή περισσότερων από 100 εκατ. δόσεων του Sputnik V στην Ινδία.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό “αγγίζει” το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες μετά από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το RDIF, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό αποτελεσματικότητας ξεπερνά το 95%.

Η AstraZeneca από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι το δικό της εμβόλιο είναι 70% αποτελεσματικό και θα μπορούσε να αγγίξει και το 90%.

Σταματήστε τον ανταγωνισμό και συνεργαστείτε

Σε απάντηση, οι κατασκευαστές του εμβολίου Sputnik V συστήνουν στην AstraZeneca να σταματήσει την ανταγωνιστική της συμπεριφορά και να συνεργαστεί συνδυάζοντας το Sputnik V με το πειραματικό της εμβόλιο για να… ενισχύσει την αποτελεσματικότητά του.

“Εάν δοκιμάσουν νέα κλινική δοκιμή, προτείνουμε να συνδυάσουν τη δόση της ΑΖ με τον ανθρώπινο αδενοϊικό φορέα του Sputnik V. Ο συνδυασμός των εμβολίων μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός για τους επανεμβολιασμούς” “, προτείνουν οι κατασκευαστές του sputnik με ανάρτησή τους στο λογαριασμό τους στο Twitter.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα