ΑΘΗΝΑ
19:08
|
30.04.2024
Η Γιόχανσον ζητά την απελευθέρωση ακτιβιστών αιγυπτιακής οργάνωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απελευθέρωση τεσσάρων στελεχών της αιγυπτιακής οργάνωσης “Πρωτοβουλία για τα Ατομικά Δικαιώματα” (EiPR) που συνελήφθησαν τον Νοέμβριο από την αιγυπτιακή αστυνομία ζητά με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στο YouTube η γνωστή ηθοποιός του Χόλυγουντ, Σκάρλετ Γιόχανσον.

“Το να μιλάς με παρρησία έχει γίνει επικίνδυνο σήμερα στην Αίγυπτο. Θέλω να επιστήσω την προσοχή στη δοκιμασία τεσσάρων ανθρώπων που συνελήφθησαν άδικα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του ατόμου…. Όλοι τους αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες που μπορεί να τους βάλουν στη φυλακή για χρόνια” αναφέρει στο μήνυμά της η γνωστή ηθοποιός.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον αναφέρεται στις συλλήψεις τεσσάρων στελεχών της οργάνωσης EiPR.

Πρόκειται για τον διευθυντή Γκασέρ Αμπντέλ Ραζίκ, τον επικεφαλής του τμήματος ποινικής δικαιοσύνης Καρίμ Εναράχ, τον διευθυντή του γραφείου της οργάνωσης Μοχάμεντ Μπασίρ και τον ερευνητή κρουσμάτων παραβιάσεων ατομικών δικαιωμάτων Πάτρικ Τζορτζ Ζάκι.

Για τις συλλήψεις των τεσσάρων στελεχών της οργάνωσης EiPR έχουν διαμαρτυρηθεί αξιωματούχοι σε ΗΠΑ, χωρών της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Την Τρίτη η Διεθνής Αμνηστία είχε καταγγείλει την κλιμάκωση των διώξεων κατά ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα σημειώνοντας πως μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου εκτελέστηκαν τουλάχιστον 57 θανατοποινίτες ακτιβιστές, άνδρες και γυναίκες.

Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμούν πως στις αιγυπτιακές φυλακές βρίσκονται σήμερα περίπου 60.000 πολιτικοί κρατούμενοι μεταξύ των οποίων πολλοί δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές δικαιωμάτων, συνδικαλιστές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πλευρό των Παλαιστινίων φοιτητές στη Βηρυτό

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα