ΑΘΗΝΑ
13:14
|
28.04.2024
Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ που περιελάμβαναν πάνω από 33.000 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόληψης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (MΟHAP) ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο κατά της COVID-19, Sputnik V, για επείγουσα χρήση στη χώρα.

Η απόφαση λαμβάνεται ως μέρος των συνολικών προσπαθειών των ΗΑΕ για τη διασφάλιση αυξημένων επιπέδων πρόληψης κατά του ιού και για την προστασία της υγείας των πολιτών και των κατοίκων της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ΗΑΕ φιλοξένησαν την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου, η οποία αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya και το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην ενεργοποίηση μιας ισχυρής απόκρισης αντισωμάτων κατά του ιού, της ασφάλειας χρήσης του και της συμμόρφωσής του με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο Υγείας και Πρόληψης των ΗΑΕ (MOHAP) ενέκρινε τη χρήση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ που περιελάμβαναν πάνω από 33.000 άτομα.

Επιπλέον, οι τοπικές κλινικές δοκιμές Φάσης III του Sputnik V στα ΗΑΕ συνεχίζονται υπό την επίβλεψη του MOHAP και του Υπουργείου Υγείας (DOH) του Αμπού Ντάμπι, με 1.000 εθελοντές που έχουν ήδη εγγραφεί στη μελέτη. Τα ιατρικά πρωτόκολλα αντιμετωπίζονται από τον πάροχο δημόσιας υγείας, την Abu Dhabi Health Services Company, SEHA.

Από την έναρξη των δοκιμών τον Δεκέμβριο του 2020, στα ΗΑΕ, συνολικά 1.000 εθελοντές έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι το Sputnik V είχε καταχωριστεί νωρίτερα με την ίδια διαδικασία στην Αλγερία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Σερβία, την Παλαιστίνη, τη Βενεζουέλα, την Παραγουάη και το Τουρκμενιστάν. Το εμβόλιο είναι επίσης καταχωρισμένο στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Οι προμήθειες του εμβολίου στα ΗΑΕ θα διευκολύνονται από τους διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

«Τα ΗΑΕ είναι ένας από τους βασικούς εταίρους της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων εκτιμά τη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές των ΗΑΕ και χαιρετίζει την έγκριση του Sputnik V. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους των ΗΑΕ να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού με βάση μια αποδεδειγμένη και καλά ερευνημένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων. Η απόφαση να συμπεριληφθεί το Sputnik V στο εθνικό χαρτοφυλάκιο εμβολίων των ΗΑΕ είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του πληθυσμού με ένα από τα καλύτερα εμβόλια κατά του κορονοϊού στον κόσμο. ” δήλωσε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμίτριεφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα