ΑΘΗΝΑ
00:38
|
28.04.2024
Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα, για τις διαδηλώσεις στη Μόσχα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρι Κουλέμπα, αποκάλεσε τον Αλεξέι Ναβάλνι “φυσικό σύμμαχο” της χώρας του. Το παράδοξο είναι ότι ο αντιπολιτευόμενος Ναβάλνι είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην Ουκρανία καθώς πιστεύει ότι η Κριμαία δικαιωματικά ανήκει στη Ρωσία.

Ωστόσο, ο Κουλέμπα μιλώντας στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο “Ukraine 24” δήλωσε ότι ο Ναβάλνι είναι “εχθρός του Πούτιν” και άρα “φυσικός σύμμαχος” της Ουκρανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υποστήριξε ότι η στάση της κυβέρνησης του Κιέβου είναι σκληρή και υπαγορεύεται από τις αρχές της. Εξήγησε: “Καταρχάς είναι λάθος ξυλοκοπούνται πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους να διαδηλώσουν για τα πολιτικά τους δικαιώματα. Και δεύτερον, όπως λέει και μια ρήση: ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου”.

Σύμφωνα με τον Κουλέμπα οι Ρώσοι διαδήλωσαν για την ελευθερία τους και όχι αποκλειστικά για τον Αλεξέι Ναβάλνι. Προειδοποίησε, μάλιστα, “εμάς τους Ουκρανούς δεν πρέπει να μας γοητεύει ο Ναβάλνι. Είμαι πεπεισμένος ότι το σάντουιτς θα επιστρέψει σε μας, φρέσκο, όχι φαγωμένο και σε καλή κατάσταση”. Ο υπαινιγμός του Ντμίτρι Κουλέμπα αναφερόταν σε παλιότερα συνέντευξη του αντιπολιτευόμενου Ναβάλνι, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την Κριμαία “σάντουιτς με λουκάνικο”. Το 2014 ο Ρώσος είχε δηλώσει στο Echo Moskvy ότι “η Κριμαία είναι πλέον κομμάτι της Ρωσίας και δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να επιστρέψει στην Ουκρανία”.

Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης του Ναβάλνι, ο οποίος κρατείται από τις 17 Ιανουαρίου μετά την άφιξη του στη χώρα από την περιπέτεια της δηλητηρίασης του και της νοσηλείας του στη Γερμανία. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς με γκλομπ, την ώρα που εκατοντάδες άλλοι φώναζαν ρυθμικά «Ελευθερία», σε μικρή απόσταση από τη φυλακή αυτή, στα βόρεια προάστια της Μόσχας. Οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν τρέχοντας μετά την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα