ΑΘΗΝΑ
18:37
|
20.09.2024
Στο πλαίσιο του εορτασμού ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, θα μιλήσει, μέσω διαδικτύου, στη 200η Συνδιάσκεψη των Λαών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 26η Μαρτίου του 2021 είναι εθνική εορτή στη Βενεζουέλα, και η χώρα ετοιμάζεται να τιμήσει τα 200 χρόνια από την νίκη του Μπολίβαρ στο Καραμπόμπο, επί των αποικιοκρατικών δυνάμεων της Ισπανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν η νίκη – σταθμός που οδήγησε τέσσερα κράτη στην ανεξαρτησία: τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, τον Παναμά και τον Ισημερινό. 

Η Βενεζουέλα έζησε και ανέστησε το Μπολιβαριανό όραμα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κομαντάντε Ούγο Τσάβες, που άφησε τεράστια κληρονομικά στον αντιιμεριαλιστικό αγώνα.

Στο πλαίσιο του εορτασμού ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλας Μαδούρο, θα μιλήσει, μέσω διαδικτύου, στη 200η Συνδιάσκεψη των Λαών, στις 15:00 το μεσημέρι, ώρας Καράκας, απευθυνόμενος «στους συντρόφους όλων των λαών», και αναλύοντας τους κινδύνου που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αντιστεκόμενος χώρες της Λατινικής Αμερικής από την σημερινή Αυτοκρατορία, την Αμερικάνικη. Στόχος, «λαοί και προοδευτικά επαναστατικά κινήματα απο ολο τον κόσμο να εκφραστούν με λόγια και πράξεις σε μια ανερχόμενη, δυναμική και νικηφόρα αλληλεγγύη στην Μπολιβαριανή επανάσταση». 

Από ελληνικής πλευράς έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν δεκαπέντε πρόσωπα, πολιτικοί, οικονομολόγοι και ακτιβιστές. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα την παρακολουθήσει, για το Κοσμοδρόμιο, η Λαμπρινή Θωμά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα