ΑΘΗΝΑ
20:56
|
27.04.2024
Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ένας διακινητής πετά δύο κοριτσάκια τριών και πέντε ετών από έναν τοίχο ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκαριστικό βίντεο κατέγραψε την στιγμή που ένας διακινητής πέταξε δύο κοριτσάκια ηλικίας τριών και πέντε ετών από το τείχος ύψους τεσσάρων μέτρων που μπλοκάρει τα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, σύμφωνα με την  αμερικανική υπηρεσία φύλαξης συνόρων.

Μέλος της υπηρεσίας που ήλεγχε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε απομονωμένη περιοχή του Νέου Μεξικού, εντόπισε στις κάμερες το απίστευτο περιστατικό και ενημέρωσε την υπηρεσία.

“Την Τρίτη το βράδυ ένας πράκτορας της Σάντα Τερέζα αρμόδιος για τις κάμερες παρακολούθησης είδε έναν διακινητή να ρίχνει δύο μικρά παιδιά από το συνοριακό τείχος ύψους 14 ποδών (περίπου 4 μέτρων)”, ανακοίνωσε η CBP.

Τα κοριτσάκια μεταφέρθηκαν σε σταθμό του CBP στην Σάντα Τερέζα του Νέου Μεξικού για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

“Είμαι σοκαρισμένη από τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο αυτοί οι διακινητές πέταξαν χθες το βράδυ από ύψος 14 ποδών αθώα νήπια”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της περιπολίας Γκλόρια Ι. Τσάβες.

Η Τσάβες διευκρίνισε ότι οι Αμερικανοί συνοριοφύλακες συνεργάζονται με τις μεξικανικές αρχές για να εντοπίσουν τους δράστες.

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στα νότια σύνορά τους: περισσότεροι από 100.000 παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο, εκ των οποίων σχεδόν 10.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι και 20.000 μέλη οικογενειών.

Την Παρασκευή, αξιωματούχος της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η διοίκηση εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα επεξεργασίας των αιτούντων άσυλο που περιμένουν στο Μεξικό στο πλαίσιο ενός προγράμματος της εποχής του Τραμπ, γνωστό ως Πρωτόκολλο Προστασίας των Μεταναστών (MPP).

Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός του στρατοπέδου στη μεθοριακή πόλη Ματαμόρος, απέναντι από το Μπράουνσβιλ του Τέξας, είναι υπερπλήρες σύμφωνα με τις μαρτυρίες προσφύγων και εργαζομένων, παρά τις προσπάθειες των μεξικανικών αρχών να το ελέγξουν.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν από την πλευρά της αφού παρότρυνε τους μετανάστες που βρίσκονται στο Μεξικό να κάνουν υπομονή έσπευσε να προαναγγείλει το άνοιγμα νέων εγκαταστάσεων προσωρινής κράτησης μεταναστών μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών για τις άθλιες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων παιδιών και εφήβων.

Οι επικριτές της κυβέρνησης Μπάιντεν έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στη νέα μεταναστευτική πολιτική και στην άρση κάποιων περιορισμών της κυβέρνησης Τραμπη η οποία σύμφωνα με τους Ρεπουμπλικανούς, έχει οδηγήσει σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τον Ιανουάριο.

Μία από αυτές ήταν η ανάκληση της πολιτικής της άμεσης απέλασης των ασυνόδευτων ανηλίκων στα σύνορα και η αντικατάστασή της με προγράμματα προστασίας και αναθέσεων σε αμερικανικές οικογένειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα