ΑΘΗΝΑ
05:11
|
28.04.2024
Περίπου 20 άτομα πέταξαν τα ρούχα τους έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο Παρίσι κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία που κρατούν κλειστές όλες τις θεατρικές σκηνές με αποτέλεσμα τον οικονομικό και δημιουργικό “στραγγαλισμό” του κλάδου. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Le Parisien” (Λε Παριζιέν) περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο που στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού στο Παρίσι και διαμαρτυρήθηκαν πετώντας τα ρούχα τους.

Οι καλλιτέχνες κατηγορούν την κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι αδιαφορεί για τις συνέπειες που έχει επιφέρει το παρατεταμένο λοκντάουν στον χώρο του Πολιτισμού. Με συνθήματα “κλοπή του Πολιτισμού” και “Θα πεθάνουμε αλλά όχι στο σανίδι” οι καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν ημίγυμνοι για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το σταθμό του Μετρό.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν επηρεάσει περίπου 120.000 ανθρώπους του Πολιτισμού. Η κυβέρνηση αποζημιώνει τους καλλιτέχνες με ειδικά επιδόματα αλλά το νέο κύμα της πανδημίας οδήγησε σε νέα λουκέτα και οι εργαζόμενοι στο Πολιτισμό ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα.

Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών τους οι εργαζόμενοι στον τομέα του θεάματος έχουν πραγματοποιήσει καταλήψεις θεάτρων σε τουλάχιστον εννέα πόλεις στη Γαλλία, ζητώντας από την κυβέρνηση Μακρόν να ανοίξει εκ νέου τους πολιτιστικούς χώρους και να βάλει τέλος στη διακοπή των παραστάσεων. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια κίνηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα από ομάδα καλλιτεχνών, η οποία “ανέλαβε” το Εθνικό Θέατρο στην Αγίου Κωνσταντίνου με κύριο αίτημα να ανοίξει ο Πολιτισμός και στην Ελλάδα.  

Πηγή: RT News


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα