ΑΘΗΝΑ
10:40
|
11.06.2026
Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες εξελέγη πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες εξελέγη πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, στην τελευταία ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου του κόμματος.

Η νέα Κεντρική Επιτροπή, που εξελέγη από τους 300 συνέδρους του Κόμματος, όρισε το νέο, 14μελές Πολιτικό Γραφείο. Η μεταβίβαση της εξουσίας σημειώνεται σε μια περίοδο κρίσιμη για την Κούβα, η οποία είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 30 ετών, λόγω της πανδημίας και της ενίσχυσης του αμερικανικού εμπάργκο, το οποίο ισχύει από το 1962 όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως το Συνέδριο επικύρωσε τη δέσμευση του κόμματος για την οικοδόμηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας με όραμα τη δημιουργία μιας κυρίαρχης, ανεξάρτητης, δημοκρατικής, ευημερούσας και βιώσιμη Κούβας. Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις με στόχο το άνοιγμα κάποιων κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid-19, χαρακτηρίστηκαν από το συνέδριο ως μια απαραίτητη προσπάθεια εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της κοινωνίας πάνω στις αρχές του σοσιαλιστικού μοντέλου.  Ο πρωθυπουργός της Κούβας, Μανουέλ Μαρέρο, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνδέονται άμεσα με τις θεμελιώδεις αρχές του νέου συντάγματος της νησιωτικής χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη και Μαρινάκη για συκοφαντική δυσφήμιση

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι μπορεί να παραιτηθεί από την προεδρία για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Νέα νύκτα διαδηλώσεων στο Μπέλφαστ – Χρήση εκτοξευτήρα νερού από την αστυνομία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα