ΑΘΗΝΑ
13:04
|
27.04.2024
Το γαλλικό Pétrus 2000 δημοπρατείται και η αξία του αναμένεται να φτάσει τα 830.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τίθεται προς πώληση το μπουκάλι γαλλικού κρασιού, το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη για πάνω έναν χρόνο και ωρίμαζε στο Διάστημα. Το Pétrus 2000, το οποίο φτιάχτηκε με σταφύλια ποικιλίας Μερλό από τους αμπελώνες του Μπορντό, πέρασε 14 μήνες στο Διάστημα στο πλαίσιο ενός ερευνητικού προγράμματος για τη γεωργία και την ασφάλεια τροφίμων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με ιδιωτικά κεφάλαια.

Χθες Τρίτη ο οίκος Christie’s ανακοίνωσε ότι το κρασί ωρίμασε αρκετά και θα διατεθεί προς πώληση. Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το Pétrus 2000 αναμένεται να φτάσει τα 830.000 ευρώ, ενώ η αρχική του αξία είναι περίπου 8.300 ευρώ. Το  Pétrus  2000 είναι ένα από τα 12 μπουκάλια που είχαν σταλεί στο διάστημα στις 2 Νοεμβρίου 2019. Ταξίδεψε με ταχύτητα 300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, παρέμεινε 400 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε μηδενική βαρύτητα και επέστρεψε στις 14 Ιανουαρίου 2021.

Ο επικεφαλής οινολόγος του οίκου Christie’s Τιμ Τιπτρί δήλωσε στο BBC ότι μαζί με το “διαστημικό” Pétrus 2000 θα διατεθεί κι ένα μπουκάλι Pétrus που έχει ωριμάσει σε κελάρι προκειμένου ο “τυχερός” αγοραστής να συγκρίνει τις δύο γεύσεις. Η δημοσιογράφος Τζέιν Άνσον είναι μία από τις “τυχερές” που δοκίμασαν το διαστημικό κρασί. “Μου είναι δύσκολο να καταλάβω εάν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Είναι σίγουρα διαφορετικό”, είπε στο BBC η δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου “ Inside Bordeaux”.

Το κρασί θα πουληθεί σε μια custom made συσκευασία εμπνευσμένη από το Star Trek και θα περιλαμβάνει ένα ανοιχτήρι φτιαγμένο από μετεωρίτη.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα