ΑΘΗΝΑ
04:25
|
22.09.2024
Η υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας. Κλαούντια Μπλουμ. υπέβαλε την παραίτησή της, όπως ανέφερε σε επιστολή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείo.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας. Κλαούντια Μπλουμ. υπέβαλε την παραίτησή της, όπως ανέφερε σε επιστολή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο.

«Είμαι ευγνώμων για την τεράστια εμπιστοσύνη που μου δείξατε όταν με επιλέξατε για αυτόν τον σημαντικό ρόλο», γράφει η Μπλουμ στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της χώρας, Ιβάν Ντούκε.

Η παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών ακολουθεί εκείνη του υπουργού Οικονομικών Αλμπέρτο Καρασκίλα, ο οποίος υπέβαλε επίσης την παραίτησή του με αφορμή τις πολύνεκρες ταραχές στις διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Οι διαδηλώσεις, που αντιμετώπισαν την βίαιη επίθεση από πλευράς αστυνομικών δυνάμεων αλλά και παραστρατιωτικών ομάδων, ξεκίνησαν στην Κολομβία στις 28 Απριλίου με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που περιλάμβανε και μια πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ. Ο Ντούκε απέσυρε το νομοσχέδιο αυτό στις 2 Μαΐου, όμως η αστυνομική καταστολή ενίσχυσε την οργή του κόσμου. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με βασικό πλέον αίτημα την εξασφάλιση ενός βασικού εισοδήματος για τους φτωχούς και την απόσυρση της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.

Πηγές: Telesur, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα