ΑΘΗΝΑ
11:17
|
26.04.2024

Μία από τις παρενέργειες της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι ηανάδειξη της δυσκολίας που έχουν όσοι δεν μιλούν τα αγγλικά να έχουν πρόσβαση σε […]

coronavirus covid-2019 Girl in mask
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία από τις παρενέργειες της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι ηανάδειξη της δυσκολίας που έχουν όσοι δεν μιλούν τα αγγλικά να έχουν πρόσβαση σε πληροφοριες, που υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Σε ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα γίνεται εκτενής αναφορά στο Ντε Μόιν της Αϊόβα, πόλη με παράδοση στην υποδοχή προσφύγων. Με τον αριθμό των ομιλούμενων γλωσσών να ξεπερνάει τις 100, είναι μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που δεν γνωρίζουν ικανοποιητικά τα αγγλικά και δεν μπορούν να ενημερωθούν για τον κορονοϊό στη μητρική τους γλώσσα.

Μπορεί μέτρα όπως το κλείσιμο των σχολείων να είναι εύκολο να εξηγηθούν. Όμως τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται επικίνδυνα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Πως να εξηγήσεις ότι η βιταμίνη C αν και χρήσιμη δεν προσφέρει προστασία από τον κορονοϊό. Ή ότι δεν είναι αλήθεια πως οι Αφρικανοί δεν μολύνται. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση EMBARC δημιουργεί βίντεο με ενημερωτικό υλικό σε διάφορες γλώσσες. Και παρότι δεν μπορεί να παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ακροατήριο που εκτείνεται και εκτός της Αϊόβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα