ΑΘΗΝΑ
08:33
|
26.04.2024
Συζήτησαν για την κλιμακούμενη στρατιωτική σύγκρουση στα στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία για την κλιμακούμενη στρατιωτική σύγκρουση στα σύνορα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

“Εκφράστηκε η βούληση για τον συντονισμό των προσπαθειών με στόχο τη σταθεροποίηση στην περιοχή” σημείωσε το Κρεμλίνο.

Όσον αφορά στο ζήτημα των συγκρούσεων Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, ο κ. Πούτιν τόνισε τη σημασία της αποτροπής τυχόν δράσεων που συμβάλλουν στην κλιμάκωση της έντασης.

​Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, στη συζήτηση των δύο ανδρών, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις και την ένταση ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, ενώ αναφορές έγιναν και στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, και την κατάσταση κυρίως σε Συρία και Λιβύη.

Σημειώνεταί ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι η σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τη Ρωσία.

Τέλος, σύμφωνα με την Άγκυρα, ο Ρώσος πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του, συμφώνησαν στην ενίσχυση του διαλόγου, την περιφερειακή συνεργασία και την τόνωση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Πηγή: Reuters, Φωτογραφία: Reuters@Reuters


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα