ΑΘΗΝΑ
18:39
|
18.04.2024
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου αναμένεται να σπάσει τον "πάγο" των ελληνορωσικών σχέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός του 2021 αναμένεται στην Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας μας να έχουν ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες.

Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα –η πρώτη επίσημη μετά το 2016, καθώς στο μεσοδιάστημα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφθεί χωρίς καμία επισημότητα το Αγιον Ορος, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος και αναμένεται στις 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.

Η πρόταση έχει σταλεί εδώ και καιρό στο Κρεμλίνο και όπως φαίνεται η Μόσχα την αποδέχθηκε.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι ελληνορωσικές σχέσεις παραμένουν στάσιμες και “ψυχρές” αφενός λόγω της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και αφεταίρου εξαιτίας της αυξανόμενης αμερικανικής επιρροής στην χώρα μας αλλά και λόγω της αναγνώρισης του αποκαλούμενου αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε εκδηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά της για το αντιρωσικό ντελίριο του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με  αφορμή τη διήμερη επίσκεψή του σε Θεσσαλονίκη και Σούδα στόχευσε με τα πυρά του ευθέως τη Ρωσία κατηγορώντας το πατριαρχείου Μόσχας ότι εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα