ΑΘΗΝΑ
12:04
|
26.04.2024
Κάποιοι ονειρεύονται 'Γαλάζιες Πατρίδες' και αλλαγές συνόρων, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμοργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διαγραφή της καταχώρησης από την εφαρμογή Google Maps που εμφανίζει ψευδώς ένα τζαμί στην Αμοργό, ζητάει ο Δήμος του νησιού, δηλώνοντας πως έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες.

“Ως Δήμος Αμοργού καταδικάζουμε το γεγονός, το καταγγείλαμε στην Εταιρεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου κρίναμε αναγκαίο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμοργού,

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού:

“Η προπαγάνδα του διαδικτύου οδήγησε κάποιους όχι μόνο να ανακαλύπτουν τζαμί στην Αμοργό αλλά να το δηλώνουν κιόλας στη δημοφιλή εφαρμογή Google Maps, την οποία ακολουθεί πολύς κόσμος για να γνωρίσει έναν τόπο.

Φυσικά στην Αμοργό δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην ιστορία τζαμί, ενώ το νησί ως γνωστόν φημίζεται για το εμβληματικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας.

Ως Δήμος Αμοργού καταδικάζουμε το γεγονός, το καταγγείλαμε στην Εταιρεία, στο Υπουργείο Εξωτερικών και όπου κρίναμε αναγκαίο ενώ έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες για τη διαγραφή της καταχώρησης.

Καλούμε τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που το έχουν αγαπήσει να μπουν στο Google Maps και να δηλώσουν πως είναι ψευδής η καταχώρηση.

Στους δύσκολους και πονηρούς καιρούς που διανύουμε κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν προβλήματα και εντάσεις χρησιμοποιώντας ακόμα και το διαδίκτυο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Λίγες ώρες πριν γιορτάσουμε το Έπος του ’40 και σχεδιάζοντας της εμβληματικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καλούμαστε να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά ως ακρίτες του Αιγαίου!


Να υπερασπιστούμε ενωμένοι την ιστορία μας.

Κάποιοι ονειρεύονται ‘Γαλάζιες Πατρίδες’ και αλλαγές συνόρων. Στην Αμοργό κυριαρχεί το Αυθεντικό Ελληνικό Απέραντο Γαλάζιο και οι εκατοντάδες εκκλησιές της, μνημεία ιστορίας, πολιτισμού και ορθοδοξίας” καταλήγει ο Δήμος Αμοργού.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα προέκυψε γιατί αν κάποιος πληκτρολογήσει στο Google Maps στην αναζήτηση “Αμοργός Τζαμί”, η εφαρμογή θα του επιστρέψει το αποτέλεσμα “Turk Adasi”.

Η φράση “Turk Adasi”, που σημαίνει “τούρκικο νησί” προσδιορίζει την ύπαρξη τζαμιού στην Αμοργό. Προφανώς και στο νησί των Κυκλάδων δεν υπάρχει κανένα τζαμί.

 Το 2020 είχε επίση δημιουργηθεί ένα ψηφιακό τζαμί στο Φαρμακονήσι, προκαλώντας την αντίδραση του Δήμου Λέρου. Το ψηφιακό τζαμί αφαιρέθηκε, μετά τις παρεμβάσεις και τις διαμαρτυρίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα