ΑΘΗΝΑ
23:15
|
06.05.2024
Ο Βασίλι Νεμπένζια χαρακτήρισε φωλιά οργανωμένου εγκλήματος το Κόσοβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ οι δυτικές χώρες προσπαθούν να παρουσιάσουν το Κόσοβο σαν πρότυπο νέας δημοκρατίας, στην πραγματικότητα πρόκειται για διεθνές κέντρο στρατολόγησης τρομοκρατών και φωλιά οργανωμένου εγκλήματος, τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

“Στην πραγματικότητα οι συνεργάτες μας (από κάποιες χώρες της Δύσης) εσφαλμένα παρουσιάζουν το Κόσοβο σαν νέο παράγοντα υποδειγματικής δημοκρατίας. Παρ’ όλ’ αυτά, ο καθένας που πρέπει να γνωρίζει καλά το ότι πρόκειται για σταθμό στρατολόγησης για τη διεθνή τρομοκρατία, ένα άντρο οργανωμένου εγκλήματος” στηλίτευσε ο Νεμπένζια.

Το 2019, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα είχε δηλώσει πως η αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία μετατρεπόταν σε προπύργιο της τρομοκρατίας, με το Ισλαμικό Κράτος να μεταφέρεται εκεί από τη Μέση Ανατολή.

Ο Ρώσος πρέσβης τόνισε επίσης πως τα περιστατικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία που αποδόθηκαν στη Δαμασκό και η φερόμενη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι και του Σεργκέι Σκριπάλ ακολουθούσαν το ίδιο σενάριο.

“Αυτά ήταν όλα το ίδιο σχέδιο, τα χημικά στη Συρία, ο Σκριπάλ. Και τώρα θέλουν να κάνουν το ίδιο με τον Ναβάλνι“, υπογράμμισε ο Νεμπένζια, τονίζοντας επίσης πως οι παραπάνω υποθέσεις είχαν πολλές ανακολουθίες, ωστόσο η Δύση δεν είναι πρόθυμη να κάνει έναν σοβαρό διάλογο γι’ αυτές.

“Το πιο εξοργιστικό παράδειγμα που δείχνει πως δεν θέλουν να μιλήσουν με εμάς και πως [η Δύση] έχει διαφορετικά πρότυπα [στις καταδίκες χωρίς αποδείξεις] είναι τα “χημικά” της Συρίας» ανέφερε.

Ως προς την υπόθεση της φερόμενης δηλητηρίασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, ο Νεμπένζια σημείωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να ερευνήσει την καταγγελία του, ωστόσο, χρειάζεται πρώτα στοιχεία στα οποία δεν έχει πρόσβαση.

“Βρίσκονται [οι Γερμανοί] σε δύσκολη κατάσταση. Έχουμε δίκαια αιτήματα στα οποία δεν θέλουν να απαντήσουν. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την έρευνα, ωστόσο χρειαζόμαστε στοιχεία τα οποία εκείνοι αρνούνται να παραδώσουν” είπε.

Τον Σεπτέμβριο η γερμανική κυβέρνηση είχε υποστηρίξει πως οι γιατροί στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είχαν βρει ίχνη του Νοβιτσόκ στον οργανισμό του Ναβάλνι. Η Μόσχα απάντησε ότι το Βερολίνο δεν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες στο σώμα του αντιπολιτευόμενου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα