ΑΘΗΝΑ
16:06
|
24.04.2024
Ο 40χρονος Μπράντον Μπέρναρντ, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση την Πέμπτη το βράδυ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 40χρονος Μπράντον Μπέρναρντ, εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση την Πέμπτη (10/11) το βράδυ στην ομοσπονδιακή φυλακή στο Τερ Οτ της Ιντιάνα, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η Κιμ Καρντάσιαν για να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ να δείξει επιείκεια.

Έτσι, παρ’ ότι λήγει σε μερικές εβδομάδες η προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνησή του επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η εκτέλεση του μικρότερου σε ηλικία θανατοποινίτη των τελευταίων 70 χρόνων, αναβάζοντας τον αριθμό των εκτελέσεων από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα στις 13.

Σημειώνεται, ότι ενώ πολλές αμερικανικές πολιτείες επιβάλλουν τη θανατική ποινή, από το 2003 μέχρι τον Ιούλιο του 2020 δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία εκτέλεση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξανάρχισε τις εκτελέσεις τον Ιούλιο έπειτα από κενό 17 ετών στο ομοσπονδιακό επίπεδο. Ο 40χρονος Μπράντον Μπέρναρντ ήταν ο ένατος κρατούμενος που εκτελέσθηκε φέτος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στην περίπτωση που προχωρήσουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου και οι υπόλοιπες τέσσερις θανατικές ποινές, τότε ο Ντόναλντ Τραμπ θα καταστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ που θα έχει εγκρίνει τις περισσότερες ομοσπονδιακές εκτελέσεις θανατοποινιτών τα τελευταία 130 χρόνια.

Πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος με τις περισσότερες ομοσπονδιακές εκτελέσεις ήταν ο Ρεπουμπλικανός Τζορτζ Γ. Μπους.

Σημειώνεται ότι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν απορρίπτει τη θανατική ποινή.

H Κιμ Καρντάσιαν εξέφρασε την οδύνη της για την εκτέλεση του 40χρονου Μπράντον, τονίζοντας σε ανάρτησή της ότι ήταν “εκπληκτικός” και αξιοθαύμαστος άνθρωπος. “Ξέρω ότι άφησε αυτή τη γη αισθανόμενος ότι υποστηρίζεται και αγαπιέται και εν ειρήνη” σημείωσε, καταγγέλοντας το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα