ΑΘΗΝΑ
19:24
|
18.05.2024
Μετά την παρέλαση των κρατικών αξιωματούχων, σειρά φαίνεται πως παίρνουν και οι σύζυγοι της πολιτικής ελίτ...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την παρέλαση κυβερνητικών αξιωματούχων, πολιτικών και δευτεροκλασάτων στελεχών από τα νοσοκομεία της χώρας όπου εμβολιάζονται χωρίς να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σειρά φαίνεται πως παίρνουν και οι σύζυγοι της κυβερνητικής ελίτ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η σύζυγος του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, Πόπη Καλαϊτζή, αν και δεν είναι γιατρός πρώτης γραμμής καθώς εργάζεται ως πλαστικός χειρουργός στο Ασκληπιείο Βούλας, έσπευσε να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προκαλώντας σάλο και πλήθος αντιδράσεων.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση κυρίας που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, στην οποία καταγγέλει ότι η σύζυγος του υπουργού αν και δεν βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή κατά του COVID είναι από τους τυχερούς που μπορούν να εμβολιαστούν πρώτοι”, τονίζοντας ότι “Το θέμα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε πολιτικό” αλλά καθαρά “ηθικό και ανθρώπινο”.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανάρτηση:

“Εμβόλιο- ‘θα προηγηθούν οι γιατροί (και πρώτα απ’ όλα όσοι βρίσκονται σε μονάδες COVID) και οι ευπαθείς ομάδες’. Από χθες γίνεται μια συζήτηση περί Υπουργών και λοιπών στελεχών της κυβέρνησης που παίρνουν σειρά για να εμβολιαστούν, ενώ δεν ανήκουν σε καμία από τις δυο κατηγορίες, ούτε συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως στην περίπτωση των πολιτικών αρχηγών και της Προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα, όπως φαίνεται παρακάτω, έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και οι οικογένειες των Υπουργών- εδώ βλέπουμε τη σύζυγο Υπουργού, η οποία δήλωσε μάλιστα περήφανη που ως γιατρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του COVID και είναι από τους τυχερούς που μπορούν να εμβολιαστούν πρώτοι(η κα Καλαϊτζή είναι πλαστικός)… Ως ευπαθής ομάδα δε μπορώ να περιγράψω πως αισθάνομαι βλέποντας και ακούγοντας για πράξεις σαν τη σημερινή, μιας και το εμβόλιο θα μπορούσε να έχει δοθεί σ’ έναν άνθρωπο που το έχει πραγματική ανάγκη για να επανέλθει στην καθημερινότητά του… Το θέμα δεν είναι ούτε κομματικό ούτε πολιτικό, καθαρά ηθικό και ανθρώπινο!”

Η κ. Πόπη Καλαϊτζή από την πλευρά της έκανε τη δική της ανάρτηση στο Facebook, τονίζοντας πως μετά τον εμβολιασμό της αισθάνεται “ανακουφισμένη, τυχερή, αισιόδοξη και περήφανη”.

“…αισθάνομαι ανακουφισμένη, τυχερή,αισιόδοξη και περήφανη! Ανακουφισμένη γιατί η έναρξη των εμβολιασμών είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία , που έχει αλλάξει τις ζωές μας! Τυχερή γιατί ως γιατρός στο Ασκληπιείο της Βούλας , ένα νοσοκομείο στην πρώτη γραμμή της ‘μάχης’ με τον Κορονοϊό, είμαι από τους πρώτους Έλληνες που εμβολιάζονται! Αισιόδοξη γιατί νιώθω ότι δεν αργεί η ώρα που η ανθρωπότητα θα φωνάξει «φτου Ξελευτερία» από καραντίνες, απομόνωση και έλλειψη αγκαλιάς! Περήφανη γιατί η Επιστήμη ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε τόσο σύντομα να έχουμε καλά και αποτελεσματικά εμβόλια! Είναι μια μοναδική επιστημονική επανάσταση!!”.

Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, κατήγγειλε πως στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία” ακυρώθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών για να εμβολιαστούν στη θέση τους “ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι μεταξύ των 471 ατόμων που έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech από την Κυριακή όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα.


Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι ο κατάλογος προτεραιότητας θα περιλαμβάνει 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα ενταχθούν το πλάνο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο της κυβέρνησης ήταν να εμβολιαστούν 45 αξιωματούχοι κατά προτεραιότητα.

Κλείνει η λίστα των κυβερνητικών στελεχών που θα εμβολιαστούν

Λίγες ώρες αργότερα η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι από εδώ και πέρα κλείνει η λίστα των κυβερνητικών στελεχών που θα εμβολιαστούν: “ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα”.

Η κ. Πελώνη πρόσθεση ότι “οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό”. 

Έστειλε, μάλιστα, και μήνυμα προς στελέχη και αξιωματούχους για τις selfie με τα εμβόλια αναφέροντας ότι το Μαξίμου αποδοκιμάζει τέτοιες κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το θέμα της “πασαρέλας” των κρατικών αξιωματούχων από τα νοσοκομεία και οι selfie μετά τον εμβολιασμό τους φέρεται ότι προκάλεσαν την οργή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι φωνές του πρωθυπουργού ακούστηκαν μέχρι τις νερατζιές καθώς ο εμβολιασμός των κυβερνητικών αξιωματούχων έπρεπε να αρχίσει και να τελειώσει με τους εμβολιασμούς της προέδρου της δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα