ΑΘΗΝΑ
06:43
|
26.04.2024
Οι πέντε φορές που παρακολουθώντας τα γεγονότα αναδείξαμε την κρίση της δημοκρατίας στις ΗΠΑ που οδήγησε στα θλιβερά επεισόδια εντός κι εκτός του Καπιτωλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης αναταραχής, ο Πρόεδρος Τραμπ μοιάζει να προετοιμάζει ένα σενάριο όπου δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, και εδώ και αρκετό καιρό η συζήτηση για έναν νέο αμερικανικό εμφύλιο, κυριολεκτικά, με όπλα, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ όλο και συχνότερα και από Μέσα και ανθρώπους που δεν είναι καθόλου επιρρεπείς στην υπερβολή ή στη συνωμοσιολογία”, είχε γράψει στο ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ ο Μιχάλης Παναγιωτάκης στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020 σημειώνοντας ότι “η ανησυχία για επικείμενο εμφύλιο φυσικά δεν είναι καινούρια και αφορά γενικότερα την ανησυχία για την διαφαινόμενη απροθυμία του Τραμπ να αποδεχθεί οποιαδήποτε εκλογική ήττα, αλλά και γενικά με την κλιμακούμενη επίθεση των ρεπουμπλικανών στη λαϊκή ψήφο και στην καθολικότητά της”.

“O τραμπισμός στο υαλοπωλείο της αμερικανικής δημοκρατίας”. Ο Γιάννης Νικολόπουλος “είδε” την  6η Ιανουαρίου ως την ημέρα που θα σε μέρα δυναμικής επανεμφάνισης της σκληροπυρηνικής Δεξιάς των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και τους δρόμους.

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος “σήμανε” κόκκινο συναγερμό μία ημέρα πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο γράφοντας για τις: “Φήμες για πραξικόπημα στις ΗΠΑ”.

Με τίτλο: “Η 6η Ιανουαρίου και οι ευεργετικές συνέπειες του show του Trump” ο Θέμης Τζήμας αναφέρει ότι οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα αναδείξουν τη βαθιά κρίση της “δημοκρατίας” των ΗΠΑ.

Τέολος, η εκλογική ήττα του Τραμπ δεν είναι το τέλος του “τραμπισμού”, ούτε στις ΗΠΑ, ούτε διεθνώς. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι η “αρχή” προβλέπει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα