ΑΘΗΝΑ
13:22
|
05.06.2026
Οι πέντε φορές που παρακολουθώντας τα γεγονότα αναδείξαμε την κρίση της δημοκρατίας στις ΗΠΑ που οδήγησε στα θλιβερά επεισόδια εντός κι εκτός του Καπιτωλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης αναταραχής, ο Πρόεδρος Τραμπ μοιάζει να προετοιμάζει ένα σενάριο όπου δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, και εδώ και αρκετό καιρό η συζήτηση για έναν νέο αμερικανικό εμφύλιο, κυριολεκτικά, με όπλα, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ όλο και συχνότερα και από Μέσα και ανθρώπους που δεν είναι καθόλου επιρρεπείς στην υπερβολή ή στη συνωμοσιολογία”, είχε γράψει στο ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ ο Μιχάλης Παναγιωτάκης στις 24 Σεπτεμβρίου του 2020 σημειώνοντας ότι “η ανησυχία για επικείμενο εμφύλιο φυσικά δεν είναι καινούρια και αφορά γενικότερα την ανησυχία για την διαφαινόμενη απροθυμία του Τραμπ να αποδεχθεί οποιαδήποτε εκλογική ήττα, αλλά και γενικά με την κλιμακούμενη επίθεση των ρεπουμπλικανών στη λαϊκή ψήφο και στην καθολικότητά της”.

“O τραμπισμός στο υαλοπωλείο της αμερικανικής δημοκρατίας”. Ο Γιάννης Νικολόπουλος “είδε” την  6η Ιανουαρίου ως την ημέρα που θα σε μέρα δυναμικής επανεμφάνισης της σκληροπυρηνικής Δεξιάς των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο και τους δρόμους.

Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος “σήμανε” κόκκινο συναγερμό μία ημέρα πριν από την εισβολή στο Καπιτώλιο γράφοντας για τις: “Φήμες για πραξικόπημα στις ΗΠΑ”.

Με τίτλο: “Η 6η Ιανουαρίου και οι ευεργετικές συνέπειες του show του Trump” ο Θέμης Τζήμας αναφέρει ότι οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα αναδείξουν τη βαθιά κρίση της “δημοκρατίας” των ΗΠΑ.

Τέολος, η εκλογική ήττα του Τραμπ δεν είναι το τέλος του “τραμπισμού”, ούτε στις ΗΠΑ, ούτε διεθνώς. Θα μπορούσε μάλιστα να είναι η “αρχή” προβλέπει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στις 14 Δεκεμβρίου του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

80 χρόνια από το δημοψήφισμα της 2ας Ιουνίου: Πώς η ιστορική μνήμη επιβεβαιώνεται στη σημερινή Ιταλία

Ογδόντα χρόνια μετά στη Γιορτή της Δημοκρατίας, η Ιταλία βρίσκεται υπό το πρόσταγμα μίας κυβέρνησης που συντίθεται από τους αμετανόητους επιγόνους του φασισμού.
ΣΥΝΑΦΗ

Πάτρα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για θανάτους κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού

Θαύμα στο Έβερεστ: Βρέθηκε ζωντανός μετά από έξι ημέρες, ενώ η οικογένειά του τελούσε την κηδεία του

Έκρηξη ουκρανικού drone στο λιμάνι της Κωνστάντζας στη Ρουμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα