ΑΘΗΝΑ
04:08
|
24.01.2021
Mε τη νέα συμφωνία το σύνολο των δόσεων θα ανέλθει στα 600 εκατομμύρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει το συμβόλαιο που έχει με τις Pfizer/ΒιοΝtech, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξασφαλίζοντας 300 εκατομμύρια επιπλέον δόσεων του εμβολίου τους.

Η δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων, πέραν των 300 εκατομμυρίων που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, είχε ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Στεφάν Nτε Κερμέκερ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Την Τρίτη, πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν αναφέρει στο Reuters ότι η ΕΕ συζητά να αγοράσει άλλες 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech, ωστόσο η νέα συμφωνία είναι προβλέπει άλλα 200 εκατομμύρια δόσεις..

«Διασφαλίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν επαρκείς δόσεις ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων #COVID19. Τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στις χώρες της ΕΕ να αγοράσουν περισσότερες δόσεις του πρώτου εμβολίου που έχει εγκριθεί στην ΕΕ. Μπορούν τώρα να αγοράσουν έως και 300 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις του εμβολίου #BioNTech/Pfizer», ενημέρωσε η Φον Ντερ Λάιεν μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έδωσε το πράσινο φως για την καθολική πρόσβαση στα εμβόλια κατά του COVID-19 που παρασκευάζονται από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και τη γερμανική εταιρεία BioNTech, δεσμευόμενος ότι θα βοηθήσει τις χώρες που δεν διαθέτουν κατάλληλες υποδομές να αποθηκεύσουν και να διανείμουν τα εμβόλια.

Η πρώτη παρτίδα με 9.750 δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNtech έφτασε στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου. Στις 27 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει 1.265.550 δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία-Covid-19: 13.331 νέα κρούσματα

Την επόμενη εβδομάδα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Η Συρία απαιτεί να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις

Η Ιταλία θα προσφύγει κατά των φαρμακοβιομηχανιών για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα