ΑΘΗΝΑ
04:38
|
27.04.2024
Με αφορμή το πλοκ του απερχόμενου προέδρου ανατρέχουμε στις καλύτερες-χειρότερες στιγμές που έπιασε το κινητό του και έγραψε αυτό που (δεν) σκέφτηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τετραετής διαμονή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα glitch στην ιστορία της εκτελεστικής εξουσίας. Οι λόγοι οι οποίοι το προκάλεσαν αυτό είναι πολλοί και οι αναλύσεις δεν συγκλίνουν όλες. Έτσι και αλλιώς αυτή είναι μία πολύ πρώιμη συζήτηση και ακόμα δεν έχουν καταφέρει να τον βγάλουν από εκεί μέσα. Και ενώ θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για αρκετό καιρό ακόμα για τους λόγους τους οποίους ώθησαν τους Αμερικανούς (ή τουλάχιστον τους σχεδόν μισούς από αυτούς) να εκλέξουν τον Τραμπ ως τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, η συζήτηση για τα μέσα τα οποία τον ανέδειξαν έκλεισε με το που εκλέχτηκε. Χωρίς το twitter δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έφτανε εκεί που έφτασε.

Την ίδια στιγμή που κάποιους τους απασχολούσε η επιρροή της πολιτικής ορθότητας στον δημόσιο λόγο, ο Τράμπ πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα και έφερε στο προσκήνιο τον ανορθόδοξο λόγο – ίσως και τον παράλογο λόγο. Για εκατομμύρια συμπολιτών του ήταν επιτέλους ένας πολιτικός που μιλούσε σαν αυτούς. Χωρίς τους βερμπαλισμούς και τις πομφόλυγες της πολιτικής ελίτ που γυροφέρνει την Ουάσιγκτον σαν ένα σμήνος πεινασμένων ορνέων. Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να σπάσει κάθε είδους ταξικό και γεωγραφικό περιορισμό οδηγώντας τους λευκούς Αμερικανούς άντρες σε μία νίκη απέναντι στο κατεστημένο (;). Η νικηφόρα πορεία βέβαια ανακόπηκε βίαια στις τελευταίες εκλογές, γιατί τα έχουν αυτά οι δημοκρατίες και η CIA δεν είχε ακόμα την εξουσιοδότηση να τις παρακάμπτει εντός των συνόρων – ήταν και σε κακή μέρα τα… ρωσικά τρολ και το γλυκό έδεσε. Προτελευταίο καρφί στο φέρετρο της προεδρικής του θητείας ήταν η επικοινωνία της επικεφαλής της Γερουσίας Νάνσι Πελόζι με τον αρχηγό του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Μαρκ Μάιλι για τους κωδικούς των πυρηνικών πυραύλων. Μια επικοινωνία που όλος ο πλανήτης οφείλει στον Έλληνα τέως υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος ενημέρωσε έγκαιρα ολόκληρο τον πλανήτη για την επικινδυνότητα της κατάστασης μέσω, από ειρωνεία της τύχης, ενός tweet.

Τελευταίο χτύπημα στον απερχόμενο Πρόεδρο είναι το μπλοκάρισμα όλων των λογαριασμών του σε Facebook, Instagram και φυσικα στο twitter. Ως ύστατο φόρο τιμής διαλέξαμε μερικά από τα πιο λαχταριστά tweets τον Ντόναλντ Τραμπ για αποχαιρετήσουμε έναν κόσμο που τελειώνει δίχως κρότο, παρά μόνο με έναν λυγμό. Καλή σας απόλαυση.

“Η θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη δημιουργήθηκε από και για την Κίνα με σκοπό να να γίνει μη-ανταγωνιστική η αμερικανική βιομηχανία”.
Η Κίνα έχει μεγαλύτερη βιομηχανική παραγωγή από τις ΗΠΑ, αλλά προτίθεται να τη θυσιάσει για να πλήξει τις ΗΠΑ. Γυναικοκτόνος που ισχυρίζεται ότι το έκανε γιατί την αγαπούσε βγάζει περισσότερο νόημα.
“Όλοι ξέρουν πως έχω δίκιο ότι ο Ρόμπερτ Πάτινσον πρέπει να χωρίσει την Κρίστεν Στιούαρτ. Σε κάνα-δυο χρόνια θα με ευχαριστεί. Ξύπνα Ρόμπερτ.”
Ένας πρόεδρος πρέπει να μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμα και να δίνει συμβουλές σχέσεων.
Δυστυχώς χάρη στον Πρόεδρο Ομπάμα που έκανε τόσο χάλια δουλειά σαν Πρόεδρος, δεν θα ξαναδείτε μαύρο Πρόεδρο για πολλές γενιές.
Ευτυχώς, χάρη στον Τραμπ οι εκλεγμένοι Αφροαμερικανοί σε δημόσια αξιώματα είναι περισσότεροι από ποτέ.
“Αν η Χίλαρι Κλίντον δεν μπορεί να ικανοποιήσει τον σύζυγό της, τι την κάνει να πιστεύει ότι θα ικανοποιήσει την Αμερική;”
Περίεργος τρόπος για να εξαγγείλει την πρόθεση του να… ικανοποιήσει την Αμερική.
“Δεν έχω δει ποτέ μου αδύνατο άνθρωπο να πίνει Coca Cola Light.”
Επιτέλους ένας πολιτικός που δεν φοβάται το πολιτικό κόστος των λεγομένων του.
Αν ο Ομπάμα παραιτηθεί ΤΩΡΑ, προσφέροντας μια μεγάλη υπηρεσία προς τη χώρα – θα του κάνω δώρο μια ισόβια συνδρομή σε οποιοδήποτε από τα γήπεδα του γκολφ μου.
Αυτό πάει στην κατηγορία “tweets that didn’t age well”
Συγγνώμη από όσους με μισούν και με φθονούν, αλλά ο δείκτης ευφυίας μου είναι από τους υψηλότερους και το ξέρετε όλοι! Παρακαλώ μην νιώθετε τόσο ηλίθιοι ή ανασφαλείς, δεν φταίτε εσείς.
Αν είχε χιούμορ ο Ομπάμα θα του ζητούσε χαρτί από τη Mensa με αντάλλαγμα το πιστοποιητικό γέννησης του.
“Μια «εξαιρετικά αξιόπιστη» πηγή με κάλεσε στο γραφείο και μου είπε ότι το πιστοποιητικό γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα είναι πλαστό.
Λογικά ήταν ο ίδιος που παράγγελνε πίτσες στον Βασίλη Λεβέντη.
“Ο τυφώνας είναι μεγάλη τύχη για τον Ομπάμα, θα εξαγοράσει τις εκλογές μοιράζοντας δις δολαρίων.
Αν ο Ομπάμα κατάφερε να πάρει εκλογές με έναν τυφώνα, ο Τραμπ με μία πανδημία θα τις έπαιρνε με 80%, ohh wait…

Η Αριάννα Χάφινγκτον είναι άσχημη και εσωτερικά και εξωτερικά. Καταλαβαίνω απόλυτα τον πρώην άντρα της που την παράτησε για έναν άντρα, πήρε μια καλή απόφαση.
Ας μας το εξηγήσει αυτό κάποιος φιλελέφτ με όρους sexual fluidity, αν μπορεί καλύτερα από τον Πρόεδρο.
“Ο ψεύτης Τεντ Κρουζ χρησιμοποίησε μία φωτογραφία της Μελάνια από το GQ για τη διαφήμισή του. Πρόσεχε, ψεύτη Τεντ, γιατί αλλιώς θα ανοίξω το στόμα μου για τη δική σου γυναίκα.
Με δεδομένο ότι ο Ted Cruz εξελίχθηκε στον πιο πιστό του σύμμαχο στο Καπιτώλιο, λογικά έχει φωτό της γυναίκας του να σοδομίζει μωρά φώκιας.
“Προκειμένου να εκλεγεί, ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν.
Ένα tweet που θα έκανε τον John Bolton να ξυρίσει το μουστάκι του και να γραφτεί στο ΣΕΚ.
“Κάνει κρύο και χιονίζει στη Νέα Υόρκη, χρειαζόμαστε την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Στην Πομπηία ένας είχε ευχηθεί να αποκτήσουν το γραφικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Ίσως η έκρηξη του Βεζούβιου να μην ήταν ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό.
“Είναι Πέμπτη, πόσα λεφτά πέταξε ο Μπαράκ Ομπάμα σε άχρηστα προγράμματα πράσινης ενέργειας;
Οι φυσιολογικοί άνθρωποι στο άκουσμα της λέξης «Πέμπτη», σκέφτονται πως θα μπορούσαν να γίνει κάνα τετραήμερο, ο Τραμπ σκέφτεται βαθύτερα.
“Θέλω να δω τα αρχεία του κολλεγίου του Μπαράκ Ομπάμα για να δω τι συμπλήρωσε ως τόπο γέννησης κατά την εγγραφή του.
Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε τα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις εγγραφές και αν πάει κανείς με κάνα περίεργο χαρτί τον πετάνε έξω με τις κλωτσιές.

“Γιατί παίζει μπάσκετ ο Ομπάμα σήμερα; Γι’αυτό η πατρίδα μας είναι σε αυτό το χάλι.¨
Φανταζόμαστε όλοι τον Μιλτιάδη Έβερτ να κατηγορεί γεμάτος ιερή οργή τον Κώστα Σημίτη που έπινε ούζα στο Μοναστηράκι την παραμονή εκλογών

“Ενώ η Μπετ Μίντλερ είναι μία εξαιρετικά άσχημη γυναίκα, αρνούμαι το πω επειδή επιμένω πάντα στην πολιτική ορθότητα.
Αυτό το έχει κλέψει σίγουρα από τον Κώστα Λαλιώτη όταν θέλει να πει κάποια καφρίλα για την οικογένεια Μητσοτάκη.
“Ο πολιτειακός επικεφαλής υγείας που επικύρωσε τα αντίγραφα του «πιστοποιητικού γέννησης» του Ομπάμα πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα. Όλοι οι υπόλοιποι επέζησαν.
Ήταν ο ίδιος που είχε ψηφίσει για να μην γίνουν τα ελληνικά η δεύτερη επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ.
“Θυμηθείτε, οι νέες «οικολογικές» λάμπες προκαλούν καρκίνο. Να είστε προσεκτικοί, οι ηλίθιοι που τις έφτιαξαν δεν νοιάζονται.
Άστα αυτά, για το 5G θέλουμε να μας πεις.
“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας συνεχάρη δημόσια τον Ομπάμα για την επανεκλογή του. Ποτέ δεν το έχουν ξανακάνει τόσο εμφατικά. Σύντομα θα τους ανήκει η Αμερική.
Σκέψη Ομπάμα (για ρέκτες)
“Ευχαριστώ. πολλοί λένε ότι είμαι ο καλύτερος συγγραφέας στους 140 χαρακτήρες. Είναι εύκολο όταν είναι για πλάκα.
Στους τέσσερις μεγάλους Matsuo Basho, Kobayashi Issa, Masaoka Shiki και Yosa Buson της ποίησης haiku, προσθέτουμε κι έναν πέμπτο.

“Παρά το συνεχές αρνητικό τύπου κοβφεφε
Μαζί με τον Δίσκο της Φαιστού και τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού, παραμένουν τα τρία μεγαλύτερα γλωσσολογικά μυστήρια.

“Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, μόλις δήλωσε ότι το κουμπί των πυρηνικών είναι στο γραφείο του συνέχεια. Μπορεί κάποιος από το χρεοκοπημένο καθεστώς του που πεθαίνει από την πείνα να τον ενημερώσει ότι έχω κι εγώ ένα κουμπί πυρηνικών, αλλά το το δικό μου είναι πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο δυνατό από το δικό του, και το δικό μου δουλεύει.
Όλοι θυμόμαστε εκείνον τον συμμαθητή που δήλωνε περήφανα πως πήρε πρώτος το Playstation.
“Μόλις είδα μια πολύ ανασφαλή Όπρα Γουίνφρι, την οποία κάποτε γνώριζα, να παίρνει συνέντευξη από από ένα πάνελ καλεσμένων. Οι ερωτήσεις ήταν στημένες και κατευθυνόμενες, τα στοιχεία αναληθή. Ελπίζω η Όπρα να κατέβει υποψήφια ώστε να εκτεθεί και να ηττηθεί όπως οι υπόλοιποι.
Τότε μας φάνταζε αστείο σενάριο, αλλά τότε δεν είχαμε 2020.
“Να έχετε μια υπέροχη, αλλά πολύ στοχαστική Ημέρα του Προέδρου.
Καλή και στοχαστική χρoνιά και σε εσένα Ντόναλντ.
“Ο τρελός Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να περάσει για σκληρός τύπος. Στην πραγματικότητα είναι αδύναμος, ψυχικά και σωματικά, και ακόμα με απειλεί, για δεύτερη φορά, με σωματική βία. Δεν με ξέρει, αλλά θα πέσει κάτω γρήγορα κι επώδυνα και θα κλαίει κιόλας. Μην απειλείς τον κόσμο Τζο!
Είναι εκεί που λέει ο Χατζηχρήστος στον Μπακαλόγατο, «Μη με κρατάτε ρε».
“Σε ευχαριστώ Κάνυε, πολύ κουλ!
Κάνυε: Δεν χρειάζεται να συμφωνείς σε όλα με τον Τραμπ αλλά ο όχλος δεν μπορεί να με κάνει να σταματήσω να τον αγαπάω. Έχουμε και οι δύο τη δύναμη του Δράκου. Είναι ο αδερφός μου. Αγαπώ τους πάντες. Δεν συμφωνώ όλα όσα κάνει κανείς. Αυτό μας κάνει ξεχωριστούς. Και έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης.
Από τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο είχαμε να δούμε τέτοιο bromance.
“Σπουδαία συνάντηση με την Κιμ Καρντάσιαν σήμερα, μιλήσαμε για μεταρρυθμίσεις στις φυλακές και την επιμέτρηση ποινών.
Αν κρίνουμε από την εικόνα του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ, ένα κομμάτι μουσακάς και ένα δραπανοκατσάβιδο θα μπορούσαν βρουν περισσότερες λύσεις.
“Στον Ιρανό Πρόεδρο Ρουχανί: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΪΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΠΡΟΣΕΧΕ!
Όπως οι Γαλάτες φοβόντουσαν μόνο μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, έτσι και οι Ιρανοί φοβούνται πάρα πολύ τα caps lock.
Αγαπώ τον Καναδά, αλλά έχουν εκμεταλλευτεί την Πατρίδα μας για πάρα πολλά χρόνια!
Κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, θα μάθουμε ότι οι διαχειριστές του account του ήταν οι σεναριογράφοι του South Park.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί ο νεοσυντηρητισμός του Μπους να γίνει ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό ρεύμα;

Η παράδοση θέλει τους πρώην προέδρους να ασχολούνται με την υστεροφημίας τους, συγγράφοντας τα απομνημονεύματά τους. Ο Τζορτζ Μπους, ο νεότερος ακολουθεί μια διαφορετική πορεία.
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα