ΑΘΗΝΑ
07:26
|
26.04.2024
Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτηση της AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19.

Ο EMA ενέκρινε στις 21 Δεκεμβρίου το εμβόλιο εναντίον της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNTech και στις 6 Ιανουαρίου εκείνο της Moderna, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε αμέσως το πράσινο φως.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι θεωρεί εφικτή την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξαν από κοινού η βρετανική AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, μετά και τη λήψη πρόσθετων δεδομένων που είχε ζητήσει ο EMA από την εταιρεία.

«Αφού λάβαμε περισσότερα δεδομένα από την εταιρεία, η AstraZeneca θα υποβάλει αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο της την επόμενη εβδομάδα. Πιθανό συμπέρασμα – τέλος Ιανουαρίου, ανάλογα με τα δεδομένα και την πρόοδο της αξιολόγησης», ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca συνεργάζεται για τη συμπαραγωγή, ανάπτυξη και συνεκμετάλλευση εμβολίων  κατά της πανδημίας με το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Φ. Γκαμαλέγια και άλλα δύο ρωσικά ιδρύματα τα οποία συμμετείχαν στη δημιουργία και παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα