ΑΘΗΝΑ
12:36
|
20.04.2024
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που τραβούσε σέλφι με διαδηλωτές και εκείνος που φορούσε καπελάκι MAGA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ )(USCP), έθεσε σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικούς και διερευνά άλλους 15 για τη συμπεριφορά τους κατά την εισβολή των Δημοκρατικών την Τετάρτη, ανακοίνωσε ο Τιμ Ράιαν, βουλευτής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί την πολιτεία Οχάιο.

Ο ένας αστυνομικός τράβηξε σέλφι με τους εισβολείς ενώ ο δεύτερος φόρεσε καπελάκι MAGA με το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ («Make America Great Again», «ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της») και έδινε οδηγίες στους εισβολείς, εξήγησε ο Ράιαν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο υπηρεσιακός αρχηγός της USCP θεώρησε τις ενέργειές τους επαρκή αιτία για να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα, διευκρίνισε ο Ράιαν, μέλος υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων που επιβλέπει το ομοσπονδιακό αστυνομικό σώμα.

Ο τέως αρχηγός της USCP, Στίβεν Σαντ, παραιτήθηκε μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες του αντιμετώπισαν την εισβολή.

Ο προσωρινός αντικαταστάτης του διενεργεί έρευνα για να διευκρινιστεί αν δόθηκε “διευκόλυνση ή βοήθεια» στους βίαιους διαδηλωτές, δήλωσε ο Ράιαν, προσθέτοντας ότι περίπου 10 έως 15 άλλοι αξιωματικοί βρίσκονται επίσης υπό έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

Αν και ο Ράιαν δεν κατονόμασε κανέναν από τους δύο αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μία φωτογραφία από την ημέρα της εισβολής που μοιράστηκε στα social media κατέγραψε τον έναν αστυνομικό να φοράει ένα κόκκινο καπέλο MAGA, ενώ απευθυνόταν στο πλήθος μέσω τηλεβόα.

Σε άλλα στιγμιότυπα από την ημέρα της εισβολής που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, ο δεύτερος αξιωματικός φαίνεται να ποζάρει μαζί με διαδηλωτή για σέλφι, την στιγμή που δεκάδες Ρεπουμπλικανοί εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Σε ξεχωριστή δήλωση τη Δευτέρα, ο νεοδιορισμένος αναπληρωτής αρχηγός της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, Γιογκανάντα Πίτμαν, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε αξιωματικός που διέφυγε από τα πρωτόκολλα του τμήματος θα αντιμετωπίσει καταγγελίες και επιβεβαίωσε ότι «αρκετοί αξιωματικοί» έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή «εν αναμονή του αποτελέσματος των ερευνών”.

Βίντεο-ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Twitter κατέγραψε τους αστυνομικούς του Καπιτωλίου που προστάτευαν μία από τις εισόδους του, να ανοίγουν τα κιγκλιδώματα και να υποχωρούν μπροστά στους διαδηλωτές αφήνοντάς τους ανενόχλητους να εισβάλλουν στο Κογκρέσο την ώρα της καταμέτρησης των ψήφων των εκλεκτόρων.

Το χάος στο Καπιτόλιο είχε ως τραγικό απολογισμό πέντε θανάτους, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού και μίας διαδηλώτριας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στην αίθουσα του Σώματος.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα