ΑΘΗΝΑ
16:11
|
18.08.2022
Εκτός από την Αλγερία, το Sputnik V έχει καταχωριστεί στην Παραγουάη, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, την Σερβία και τη…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Αλγερίας αναμένουν, εντός Ιανουαρίου περίπου 500.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V δήλωσε, την Κυριακή (17/01), ο εκπρόσωπος της επιτροπής παρακολούθησης κορονοϊού, Τζαμάλ Φουράρ. 

«Θα αρχίσουμε τον εμβολιασμό του πληθυσμού αμέσως μετά τη λήψη της πρώτης παρτίδας εμβολίων, καθώς 500.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου θα φτάσουν στην Αλγερία κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα», ανακοίνωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Chaine 2.

Η Αλγερία έχει οργανώσει περίπου 8.000 κέντρα εμβολιασμού για να ανταποκριθεί στον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών της, ο αριθμός των οποίων ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τον Αλγερινό αξιωματούχο.

Ο Φουράρ τόνισε, επίσης, ότι τα εμβόλια που επέλεξαν οι αλγερινές Αρχές είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά» και ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί έως και το 60%-70% του πληθυσμού της χώρας προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Σύμφωνα με τον Φουράρ, η Αλγερία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις της και με τους κατασκευαστές εμβολίων στην Κίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλγερία έγινε η πρώτη αφρικανική χώρα στην οποία, στις 10 Δεκεμβρίου 2020, καταχωρίστηκε το εμβόλιο «Sputnik V».

Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης. Το Sputnik V έχει καταχωριστεί με την ίδια διαδικασία νωρίτερα στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Σερβία.

Οι προμήθειες του εμβολίου στην Αλγερία θα διευκολύνονται από διεθνείς εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Αλγερία έχουν καταγραφεί 103.833 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 2.836 θάνατοι.

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των κλινικών δοκιμών της Φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές είναι κάτω από τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Η θερμοκρασία αποθήκευσης του Sputnik V στους + 2 + 8 C σημαίνει ότι μπορεί να διατηρηθεί σε ένα συμβατικό ψυγείο χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις σε επιπλέον υποδομές χαμηλής ψύξης,

Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη αρνητικών μακροπρόθεσμων επιδράσεων των αδενοϊικών εμβολίων έχουν αποδειχθεί από περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V χωρίς να παρουσιάσουν οποιαδήποτε μορφής αλλεργική αντίδραση.

Εκτός από την Αλγερία, το Sputnik V έχει καταχωριστεί στην Παραγουάη, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα, την Αλγερία, την Παλαιστίνη, την Σερβία και τη Λευκορωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

50 έως τώρα τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Οδηγίες για το νέο κύμα καύσωνα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

«Ήπια περιοριστικά μέτρα» από Σεπτέμβρη βλέπει ο Πλεύρης

Νεκρά δεκάδες παιδιά στη Ζιμπάμπουε από ιλαρά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα