ΑΘΗΝΑ
15:37
|
23.04.2024
Το RDIF χαιρετίζει την πρώτη καταχώριση του Sputnik V στην Αφρική. Πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Βιομηχανίας Φαρμακευτικών Προϊόντων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας καταχώρισε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V, ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF}.

Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης. Το Sputnik V έχει καταχωριστεί με την ίδια διαδικασία νωρίτερα στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Σερβία.

Οι προμήθειες του εμβολίου στην Αλγερία θα διευκολύνονται από διεθνείς εταίρους του RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες.


«Το RDIF χαιρετίζει την πρώτη καταχώριση του εμβολίου Sputnik V στην Αφρική. Η προμήθεια του εμβολίου στην Αλγερία θα βοηθήσει στην προστασία του πληθυσμού και θα υποστηρίξει την πλήρη ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία União Química θα αρχίσει να παράγει το εμβόλιο Sputnik V στις εγκαταστάσεις της, στη Βραζίλια την επόμενη Παρασκευή (15/1).

Οι δόσεις του ρωσικού εμβολίου που παράγονται στη Βραζιλία θα εξαχθούν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που έχουν ήδη καταχωρίσει το εμβόλιο, όπως η Αργεντινή και η Βολιβία, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας, Rogério Rosso.

Η εταιρεία União Química περιμένει άδεια από την Εθνική Υπηρεσία Εποπτείας Υγείας της χώρας για να ξεκινήσει τις δοκιμές της τρίτης φάσης προκειμένου να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα και οι πιθανές παρενέργειες του εμβολίου.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των κλινικών δοκιμών της Φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές είναι κάτω από τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Η θερμοκρασία αποθήκευσης του Sputnik V στους + 2 + 8 C σημαίνει ότι μπορεί να διατηρηθεί σε ένα συμβατικό ψυγείο χωρίς να χρειάζονται επενδύσεις σε επιπλέον υποδομές χαμηλής ψύξης,

Η ασφάλεια, η αποτελεσματικότητα και η έλλειψη αρνητικών μακροπρόθεσμων επιδράσεων των αδενοϊικών εμβολίων έχουν αποδειχθεί από περισσότερες από 250 κλινικές μελέτες εδώ και δύο δεκαετίες.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 1,5 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Οι προγραμματιστές του εμβολίου Sputnik V συνεργάζονται με την AstraZeneca σε μια κοινή κλινική δοκιμή για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του Covid-19,

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Αργεντινή, τη Βολιβία, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν ισχυρές αλλεργίες που προκαλούνται από το Sputnik V.

Πηγή: twitter.com/sputnikvaccine

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Παραμένει στη φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα