ΑΘΗΝΑ
13:49
|
25.04.2024
Η Βολιβία καταχώρισε το ρωσικό εμβόλιο με τη διαδικασία έκτακτης ανάγκης, χωρίς πρόσθετες δοκιμές στη χώρα και με βάση τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών της…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βολιβία καταχώρισε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V με τη διαδικασία έκτακτης ανάγκης, χωρίς πρόσθετες δοκιμές στη χώρα και με βάση τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών της Ρωσίας, ανέφερε την Τετάρτη το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ανακοινώνει την καταχώριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού από την Κρατική Υπηρεσία για τα Φάρμακα και τις Τεχνολογίες Υγείας (AGEMED) της Βολιβίας. Το εμβόλιο καταχωρίστηκε με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης και εγκρίθηκε από την AGEMED, με βάση τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών Φάσης III στη Ρωσία, χωρίς πρόσθετες δοκιμές στη Βολιβία”.

“Η καταχώριση του Sputnik V στη Βολιβία θα βοηθήσει στη διάσωση πολλών ζωών και στην αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο με βάση αποδεδειγμένη πλατφόρμα ανθρώπινων αδενοϊικών φορέων. Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με τις ρυθμιστικές αρχές της Βολιβίας και αναμένουμε περισσότερες χώρες στη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη του κόσμου για την καταχώριση του εμβολίου, σύμφωνα με τη διαδικασία εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης σύντομα» δήλωσε ο Κίριλ Νμίτριεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του RDIF.

Η Βολιβία μπήκε στο 2021 με μία εκθετική αύξηση ασθενών από Covid-19.

Η αύξηση αυτή καταγράφηκε από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο αριθμός των νοσούντων αυξήθηκε σε 1.300 τη μέρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι διέθεσαν 49,4 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά 5,2 εκατομμυρίων ρωσικών εμβολίων Sputnik V κατά της Covid-19, τα οποία θα γίνουν δωρεάν στους πολίτες από τον Μάρτιο.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν επίσης, ότι θα συνδυάσουν τα ρωσικά εμβόλια με εκείνα των Οξφόρδης / AstraZeneca.

Οι προμήθειες του εμβολίου στη Βολιβία θα διευκολύνονται από διεθνείς εταίρους της RDIF στην Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλες χώρες. Η συμφωνία θα επιτρέψει σε περισσότερο από το 20% του πληθυσμού της Βολιβίας να έχει πρόσβαση στο εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται, ότι η Βολιβία είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής (μετά την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα) που συμφώνησε στην προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, μετά από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και του Κέντρου Παροχής Υγείας της Βολιβίας (CEASS).

Την Κυριακή 3/1, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες κατήγγειλε ότι οργανώνεται βρώμικος πόλεμος παραπληροφόρησης από τα οικονομικά συμφέροντα, εναντίον του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, για ιδεολογικούς λόγους.

Η Αργεντινή ήταν η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που καταχώρησε επίσημα (23/12/20) το Sputnik V στην επικράτειά της βάσει “εξουσιοδότησης έκτακτης ανάγκης”.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών που το καθιστούν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εμβόλια στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του Sputnik αγγίζει το 91,4% σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσης των κλινικών δοκιμών της Φάσης III. Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, το κόστος μιας δόσης Sputnik V στις διεθνείς αγορές δεν θα υπερβεί τα 10 $, ενώ η διαθεσιμότητα της ξηρής μορφής του εμβολίου διευκολύνει σημαντικά τον εφοδιασμό και τη διανομή του σε διεθνείς αγορές, χάρη στις φυσιολογικές θερμοκρασίας αποθήκευσης (+2 έως +8 βαθμοί Κελσίου).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπλοκάρουν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την αγορά εμβολίων κατά της Covid-19 από τη Βενεζουέλα, δηλώνοντας ότι “δεν μπορεί να είναι το εμβόλιο αντικείμενο του άγριου καπιταλισμού” και “του γεωπολιτικού πολέμου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα