ΑΘΗΝΑ
14:15
|
08.05.2024
Οι Ρώσοι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν να εμβολιαστούν με το Sputnik V ή με το EpiVacCorona.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο 100% είναι η αποτελεσματικότητα του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊου, EpiVacCorona, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Τρίτη (19/1), από την αρμόδια εποπτική Αρχή. 

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την πρώτη και δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών που υποβλήθηκε το εμβόλιο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ανθρώπινη Ευμάρειας. 

Σημειώνεται ότι στις 13 Οκτωβρίου το εμβόλιο EpiVacCorona έγινε το δεύτερο εγγεγραμμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει καταχωρήσει η Ρωσία. Το EpiVacCorona βασίζεται σε αντιγόνα και αναπτύχθηκε από το κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputinik-V, αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Gamaleya και καταχωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Το Sputnik V βασίζεται σε ανθρώπινους αδενοϊούς και όπως έχει ανακοινωθεί η αποτελεσματικότητά του αγγίζει το 92%.Το εμβόλιο έδειξε 100% αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρών περιπτώσεων κορονοϊού.

Ένα τρίτο εμβόλιο είναι υπό ανάπτυξη από το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και αναμένεται να καταχωριστεί τον επόμενο μήνα.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα (18/1) το σχέδιο εμβολιασμών στη Ρωσία πέρασε στη δεύτερη φάση, αυτή του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν αν θέλουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Sputnik V ή με το EpiVacCorona.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα