ΑΘΗΝΑ
00:46
|
06.05.2024
Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις του Νίκου Κακλαμανάκη σχετικά με τη δεύτερη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη σχετικά με το περιεχόμενο της τρίωρης κατάθεσης της Σοφίας Μπεκατώρου που έδωσε χθες Τετάρτη (20/1) στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νίκο Στεφανάτο.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης φέρεται να κατήγγειλε ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης συναθλήτριας της, το οποίο έλαβε χώρα πριν από μία περίπου δεκαετία και ενδέχεται να μην έχει υποπέσει σε παραγραφή, όπως συνέβη με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μιλώντας στο Mega αποκάλυψε πως η υπόθεση κακοποίησης στην οποία αναφέρθηκε η κυρία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα αφορά σε ένα 11χρονο κορίτσι, συναθλήτρια από τον χώρο της Ιστιοπλοϊας και ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από εννέα περίπου χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφρομή τις καταγγελίες Μπεκατώρου από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι το αδίκημα έχει προ πολλού παραγραφεί.

Ωστόσο, η νέα αυτή υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν είναι παραγεγραμμένα και έτσι ενδέχεται να υπάρχει η δυνατότητα να αναζητηθούν στοιχεία και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον δράστη.

Αναμένεται, οι εισαγγελικές αρχές να καλέσουν άμεσα για κατάθεση την εν λόγω αθλήτρια για να διαπιστωθεί εάν θα επιβεβαιώσει την καταγγελία. 

 Τα άτομα που θα κατονομαστούν από τις παθούσες ως δράστες εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας θα κληθούν τελευταία για κατάθεση από τον εισαγγελέα, ο οποίος και θα κρίνει αν έχει αρκετά στοιχεία για να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Χθες, αμέσως μετά την κατάθεσή της, η Σοφία Μπεκατώρου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι προχώρησε στην καταγγελία ελπίζοντας ότι “με αφορμή αυτή θα μιλήσουν και άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση”.

Η δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου πυροδότησε ντόμινο εξελίξεων με παραιτήσεις αθλητικών παραγόντων αλλά και δημόσιες καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης δεκάδων ατόμων (γυναικών και ανδρών) από όλα τα τερέν της ελληνικής πραγματικότητας.

Χθες Τετάρτη (20/1), η δημοσιογράφος Έλλη Στάη σε άρθρο της στα «Νέα» περιέγραψε τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, την οποία δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας της

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα