ΑΘΗΝΑ
07:46
|
16.04.2024
"Αλλά παραμένει επίσης μια Βενεζουέλα όρθια και νικηφόρα" τονίζει, καλώντας τον Μπάιντεν να σταματήσει τη δαιμονοποίηση της Μπολιβαριανής επανάστασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξή του, την Τετάρτη (20/01), ο Νικολάς Μαδούρο προέτρεψε τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει τη “δαιμονοποίηση” της Μπολιβαριανής επανάστασης, “του Τσάβες και του Μαδούρο” και να “γυρίσει σελίδα” στα “τόσα ψέματα, την τόση χειραγώγηση και το τόσο μίσος”, προχωρώντας σε μία “βαθιά αναδιάρθρωση”που θα επιτρέπει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε, η αυτοκρατορία παραμένει, αλλά παραμένει επίσης μια Βενεζουέλα όρθια και νικηφόρα, μια Βενεζουέλα που θέλει ειρήνη, σταθερότητα, ανάκαμψη και πρόοδο”, διεμήνυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τα τέσσερα χρόνια του Καρνέτ Δε λα Πάτρια, του εξατομικευμένου κωδικού για τους Βενεζουελάνους που καθιερώθηκε το 2016.

«Ζητώ μία βαθιά και εμπεριστατωμένη επανόρθωση από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ για τον τερματισμό της δαιμονοποίησης της μπολιβαριανής επανάστασης, προϊόν των εξτρεμιστικών και υπερφασιστικών πολιτικών του Τραμπ. Υποστηρίζουμε μία νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις”, διεμήνυσε ο Νικολάς Μαδούρο.

“Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας (περνώντας) σε μια σχέση σεβασμού, αμοιβαίας αναγνώρισης, σε μια σχέση για το μέλλον” ξεκαθάρισε.

Ο Νικολάς Μαδούρο επίσης κάλεσε την Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνοσυνέλευσης να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μία νέα αρχή στις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Βενεζουέλας,

“Ελπίζω ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν θα υιοθετήσει την σκληρή κληρονομιά του ρατσισμού κατά της Βενεζουέλας”, κατέληξε ο πρόεδρος.

Άλλωστε, όπως τόνισε ο Μαδούρο, η Βενεζουέλα απολαμβάνει μια καλή σχέση με την αμερικανική κοινωνία, την πανεπιστημιακή της κοινότητα, τα συνδικάτα και τα αφροαμερικανικά κινήματα.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές (Τρίτη 19/1) και μία μέρα πριν την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να αναγνωρίζει τον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι έχουν σκοπό να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, επιβάλοντας σκληρότερα τιμωριτικά μέτρα στη Βενεζουέλα καθώς οι πολιτικές που υιοθέτησε η απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με τον Τσαβισμό.

Επιπλέον, περιγράφοντας τον Νικολάς Μαδούρο ως «βάναυσο δικτάτορα», διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει πιέσεις στους διεθνείς συμμάχους για να ευθυγραμμιστούν στο μέτωπο κατά του Μαδούρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ, όπως δεκάδες ακόμη δυτικοί σύμμαχοί τους, είχαν αναγνωρίσει τον πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον Ιανουάριο του 2019, ενστερνιζόμενες τoυς ισχυρισμούς Γκουαϊδό, ότι ο Μαδούρο επανεξελέγη στις εκλογές του 2018, με εκτεταμένη νοθεία.

Ο Μαδούρο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι από το 2013 έχουν εξαπολύσει έναν πόλεμο σε διάφορα μέτωπα με στόχο να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας του, από την παραγωγή του πετρελαίου μέχρι τις εισαγωγές των αναγκαίων αγαθών.

Ωστόσο, οι προσπάθειες των Γκουαϊδό και της Ουάσινγκτον να απονομιμοποιήσουν τις εκλογές του Δεκεμβρίου και να ανατρέψουν τον Νικολάς Μαδούρο “ακόμη και με τη βία”, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στην τελική ψήφο των Βενεζουελάνων.

Ο Νικολάς Μαδούρο, που χαρακτηρίζει από την πρώτη στιγμή τον Χουάν Γκουαϊδό “μαριονέτα της Ουάσινγκτον“είχε εκφράσει τον Νοέμβριο την ελπίδα ότι θα διεξαγόταν διάλογος «με αμοιβαίο σεβασμό» με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα