ΑΘΗΝΑ
04:26
|
04.05.2024
Οι στρατιώτες της Ουγκάντα στη Σομαλία σκότωσαν189 μαχητές της Αλ Σαμπάαμπ που συνδέονται με την Αλ Κάιντα σε επίθεση σε ένα από τα στρατόπεδά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λαϊκή Αμυντική Δύναμη της Ουγκάντας (Ugandan People’s Defence Force – UPDF) ανέφερε σε δήλωσή της πως οι στρατιώτες της την Παρασκευή (22/1) επιτέθηκαν σε κρησφύγετα της Αλ Σαμπάαμπ στα χωριά Sigaale, Adimole και Kayitoy και πως κατά τη διάρκεια της επιδρομής εξολόθρευσαν 189 μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και κατέστρεψαν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τα στρατεύματα της Ουγκάντας αποτελούν μέρος της ειρηνευτικής αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, η οποία έχει ως στόχο να υποστηρίξει την κεντρική κυβέρνηση και να σταματήσει τις προσπάθειες της Αλ Σαμπάαμπ να την ανατρέψει. Η εξτρεμιστική οργάνωση, που επιδιώκει να επιβάλει τη δική της σκληρή ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, είχε τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της νοτιοκεντρικής Σομαλίας μέχρι το 2011, όταν εκδιώχθηκε από το Μογκαντίσου από τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης.

Παρά την απώλεια εδάφους,η Αλ Σαμπάαμπ εξακολουθεί να διενεργεί μεγάλες στρατιωτικές και βομβιστικές επιθέσεις, συχνά επικαλούμενη τους αριθμούς των θυμάτων, που δεν συμπίπτουν με αυτά που αναφέρονται από την κυβέρνηση.


Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα