ΑΘΗΝΑ
10:17
|
20.04.2024
Η επίκληση του επιχειρήματος για τη “συνέχεια του κράτους”, προκειμένου να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα απέναντι στον κορονοϊό οι πολιτικοί δεν μοιάζει ελληνικό προνόμιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίκληση του επιχειρήματος για τη “συνέχεια του κράτους” και του συμπληρωματικού του “να δoθεί το καλό παράδειγμα”, προκειμένου να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα απέναντι στον κορονοϊό οι πολιτικοί και οι ομόκοιτοι πολιτευτές και ανθυποστελέχη τους, δεν μοιάζει να είναι μόνο ελληνικό προνόμιο, αλλά αποτελεί ένα τεκμήριο για το πώς η νεοφιλελεύθερη παράταξη απανταχού της γης αντιλαμβάνεται την ισονομία και την αξιοπρέπεια.

Η Δεξιά της Ισπανίας δεν θα μπορούσε βεβαίως βεβαίως να μείνει ουραγός. Το διαδίκτυο πήρε φωτιά και ο Τύπος της χώρας εβόησε με την είδηση πως ο υπεύθυνος Υγείας στην περιφέρεια της Μούρθια, Μανουέλ Βιγιέγας εμβολίασε κατά προτεραιότητα 400 τοπικούς αξιωματούχους, με την ίδια ακριβώς πρόφαση που προέταξαν και οι κυβερνητικοί-κομματικοί στην Ελλάδα: τη συνέχεια της διοίκησης της περιοχής σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο. Βέβαια, κάποιος θα μπορούσε να αναρριγήσει στη σκέψη πως η πολιτική του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) στην περιοχή περιελάμβανε και μειώσεις στις δαπάνες για την υγεία και την ιδιωτικοποίησή της, συνεπώς η εξασφάλιση της “συνέχειας του κράτους” στην ίδια γραμμή, μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει. Φυσικά μετά τον σάλο, που προκάλεσε και τη μήνιν του συνεργαζόμενου κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) στην τοπική κυβέρνηση του Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, ο Βιγιέγας παραιτήθηκε.

Ωστόσο, τα νέα πάρθια βέλη για το στρατόπεδο της δεξιάς ιδεολογίας προήλθαν από τον πρώην ηγέτη των Ciudadanos Άλβερτ Ριβέρα, ο οποίος αναστάτωσε την κοινή γνώμη με ανάρτησή του στο Twitter, όπου πρότεινε να εμβολιασθούν πρώτα οι πολιτικοί ώστε να “δoθεί το καλό παράδειγμα”.

Η πρόταση αυτή του Ριβέρα ξεχείλησε το ποτήρι της αγανάκτησης του κόσμου (και το ίδιο το Twitter από τις αναρτήσεις), καθώς οι πολίτες δεν διέκριναν ακόμη μία άστοχη δήλωση εν τη ρύμη του λόγου, αλλά διαμέσου ενός ανενεργού πλέον πολιτικού εμμέσως να εκφράζεται η ενδόμυχη βούληση του συνολου του πολιτικού κόσμου, να ασκεί ανεμπόδιστα τα προνόμιά του έναντι του πόπολου. Με αφορμή την πρόταση που βγήκε από το έρκος των οδόντων του Ριβέρα, όλοι θυμήθηκαν ότι τον περασμένο Οκτώβριο στην γιορτή “Leones de El Español” που διοργάνωσε ένα μέσο ενημέρωσης, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας, παρέστησαν πολλοί πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλια, πολλοί υπουργοί και ο αρχηγός του ΡΡ Πάβλο Κασάδο, την ώρα που απαγορευόταν στον πληθυσμό ακόμη και η απλή βόλτα στην πόλη.

Και βεβαίως να υπενθυμίσουμε πως στην Ιταλία ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο σάλος από την πρόταση της πρώην δημάρχου και νυν αντιπεριφερειάρχη (με χαρτοφυλάκιο την Υγεία) της Λομβαρδίας Λετίτσια Μοράτι να διατεθούν κατά προτεραιότητα τα εμβόλια στις πλούσιες περιοχές, που συμβάλλουν περισσότερο στο ΑΕΠ της χώρας. Δείχνοντας το στυγνά και αλαζονικά σωβινιστικό πρόσωπο των “πλουσίων” του Βορρά απέναντι στους “φτωχούς” και “τεμπέληδες” του Νότου, η Μοράτι πρόσθεσε ακόμη ένα επονείδιστο διαπιστευτήριο στο πολιτικό της ιστορικό. Ένα ιστορικό που κατά τη θητεία της στη δημαρχία του Μιλάνου απαριθμεί την προσαγωγή της σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας (κατηγορία που αρχειοθετήθηκε), την απαγόρευση της έκθεσης “Τέχνη και Ομοφυλοφιλία” για προσβολή των χριστιανικών ηθών, ή την άρνηση να δωθούν εργατικές κατοικίες σε 10 δικαιούχες οικογένειες επειδή ήσαν Ρομά.

Τακτικές που μάλλον είναι κοινές και χαρακτηρίζουν την αδιαφορία του πολιτικού κόσμου, αλλά και της θεωρούμενης ως άρχουσας τάξης, έστω και να τηρεί τα προσχήματα και να υπογραμμίζει την υπεροχή του και την προνομιακή θέση του έναντι των πληβείων της υπόλοιπης κοινωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Η γενοκτονία στη Γάζα δεν επιτρέπεται να περνά απαρατήρητη σε ένα παγκόσμιο γεγονός, που υποτίθεται ότι προωθεί τις υψηλές αξίες της ανθρωπότητας.
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα