ΑΘΗΝΑ
08:06
|
26.04.2024
Σε Γολγοθά έχει μετατρέψει το Brexit το κλείσιμο παραστάσεων και συναυλιών Βρετανών καλλιτεχνών στις χώρες της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιφανείς Βρετανοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι διάσημοι ηθοποιοί Πάτρικ Στιούαρτ, Τζούλι Γουόλτερς, Μίριαμ Μάργκολις και Ίαν Μακέλεν δυσανασχετούν έντονα μετά την εκπνοή της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Ο λόγος είναι απλός: Από την Πρωτοχρονιά ως σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με το “τέρας” της γραφειοκρατίας και τους διαφορετικούς μηχανισμούς και κανονισμούς έκδοσης βίζας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν ξεχάσει επί δεκαετίες.

Η εξέλιξη έχει μοιραία δυσμενείς επιπτώσεις στη δουλειά τους καθώς πλέον έχει μετατραπεί σε Γολγοθά το κλείσιμο παραστάσεων και συναυλιών στις περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Οι επιφανείς Βρετανοί καλλιτέχνες ξεκίνησαν εκστρατεία συλλογής υπογραφών με στόχο την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις Βρετανίας και ΕΕ για την επίτευξη συμφωνίας που θα αφορά τους καλλιτέχνες και θα τους απελευθερώνει από γραφειοκρατικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις τους.

Ήδη, μέσα σε ελάχιστες μέρες μάζεψαν πάνω από 280.000 υπογραφές.

Με το μέρος των καλλιτεχνών δεν είναι μόνον οι χιλιάδες θαυμαστές τους αλλά και στελέχη της “βαριάς” βιομηχανίας ψυχαγωγίας και μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο που τώρα αρχίζουν να αισθάνονται τις οικονομικές και γραφειοκρατικές επιπτώσειες από την ολοκλήρωση αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Όπως σημειώνουν, από την Πρωτοχρονιά οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ. Πρέπει να προσαρμοστούν με τους διαφορετικούς κανονισμούς των 27 χωρών της ΕΕ, να διαπραγματευτούν βίζες για λογαριασμό των καλλιτεχνών και των συνεργείων τεχνικών που τους συνοδεύουν και να βρουν τρόπους για τη μεταφορά και εκτελωνισμό εξοπλισμού.

Σε επιστολή που έστειλαν ηθοποιοί του συνδικάτου Equity προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον περιγράφουν τη δαιδαλώδη και κοστοβόρα διαδικασία μίας περιοδείας σε χώρες της ΕΕ.

Του ζητούν, έτσι, να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με την ΕΕ γιατί διαφορετικά θα σημειωθεί, όπως υποστηρίζουν, “ανεπανόρθωτη βλάβη” στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, που ήδη δοκιμάζεται εδώ και ένα χρόνο από τα εξοντωτικά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα