ΑΘΗΝΑ
13:22
|
20.04.2024
Aπουσία των συγχαρητηρίων του σχισματικού Επιφανίου από τη σχετική λίστα που ανακοίνωσε το Πατριαρχείο του Βελiγραδίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενδεικτική της στάσης που θα κρατήσει η σερβική Ορθοδοξία στο Ουκρανικό μπορεί να θεωρηθεί η απουσία των συγχαρητηρίων του σχισματικού Επιφανίου από τη σχετική λίστα που ανακοίνωσε το Πατριαρχείο του Βελιγραδίου.

Μέσα στις εκατοντάδες των συγχαρητηρίων μηνυμάτων, για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Σερβίας, Πορφυρίου, και τα οποία καταγράφονται σχετικά αναλυτικά στη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το Πατριαρχείο, απουσιάζει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε ο σχισματικός Επιφάνιος της Ουκρανίας. Στην ίδια λίστα συμπεριελήφθησαν, ωστόσο, τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα τόσον του Κιέβου Ονουφρίου όσο και του δεύτερου τη τάξει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, μητροπολίτη Αντωνίου. 

Η περίληψη των μηνυμάτων της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και η απουσία αναφοράς στο μήνυμα του σχισματικού Επιφανίου αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, μια πρώτη ένδειξη της στάσης που θα κρατήσει ο νέος Πατριάρχης Σερβίας στο Ουκρανικό ζήτημα, καθώς, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα μας, τόσο εκείνος όσο και ο πνευματικός του πατέρας, και ισχυρή φωνή εντός της Σερβικής Εκκλησίας, Μπάτσκας Ειρηναίος, θα επιδιώξουν και στηρίξουν την εκκλησιαστική κανονικότητα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα