ΑΘΗΝΑ
06:46
|
26.04.2024
Oι πρέσβεις των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε περαιτέρω αντι-ρωσικές κυρώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα απαντήσει στις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, ξεκαθάρισε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας πως η Ρωσία δεν επεθυμεί μία διακοπή των δεσμών με την ΕΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν στην επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σχετικά με τον Ναβάλνι.

Νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, το Tass ανέφερε ότι οι πρέσβεις των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε περαιτέρω αντι-ρωσικές κυρώσεις ως αντίποινα για τον μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι.

“Οι μόνιμοι εκπρόσωποι επέβαλαν περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο του καθεστώτος κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα εναντίον ατόμων που είναι υπεύθυνα για την ετυμηγορία του Αλεξέι Ναβάλνι“, ανέφερε η πηγή στο Tass.

Η απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει κυρώσεις για την υπόθεση του μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι δεν αποτέλεσε έκπληξη για τη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο σε δημοσιογράφους, νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, προσθέτοντας ότι αυτή η απόφαση καταστρέφει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ και επαναλαμβάνοντας ότι “θα υπάρξει αντίδραση από εμάς”.

“Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Η ΕΕ συνεχίζει να ακολουθεί έναν εντελώς παράνομο δρόμο που τελειώνει με αδιέξοδο, έχει καταστροφικές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στα συμφέροντα των ίδιων των ευρωπαϊκών κρατών”, είπε.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας επιβεβαίωσε πως ο Ναβάλνι έχει οδηγηθεί στη φυλακή από τη μονάδα προφυλάκισης στη Μόσχα.

“Όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο. Εγγυώμαι ότι δεν υπάρχει απειλή για τη ζωή και την υγεία του. […]”, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας, Αλεξάντρ Καλάσνικοφ στους δημοσιογράφους, μετά τη μεταγωγή του Ναβάλνι στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στη συνάντησή του με εκπροσώπους κορυφαίων ξένων μέσων ενημέρωσης που είναι διαπιστευμένοι στη Μόσχα, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε τη Δευτέρα (1/3) ότι η Ρωσία αναμένει από ξένους δημοσιογράφους να καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με τη χώρα αντικειμενικά και περιεκτικά.

Τονίζοντας ότι η ρωσική πλευρά δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει την άποψή της, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δημοσιογράφοι θα καλύψουν “κάθε πλευρά των γεγονότων με αντικειμενικό τρόπο”.

Δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα είναι πάντα έτοιμη για συζήτηση, προσθέτοντας ότι η στροφή του πεδίου πληροφοριών σε μια αρένα αντιπαράθεσης δεν διευκολύνει τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που απαιτείται από την παρούσα κατάσταση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε τις απόπειρες χρησιμοποίησης του ζητήματος του εμβολιασμού κατά του νέου κορονοϊού για γεωπολιτικούς σκοπούς ως λυπηρές και δήλωσε ότι η Μόσχα ήταν διατεθειμένη να προωθήσει την αμερόληπτη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης για το θέμα.

Τέλος, τόνισε ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει δείξει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να σταματήσουμε να τροφοδοτούμε την αντιπαράθεση και την εχθρότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν λειτουργούν προπαγανδιστικά όλοι οι δημοσιογράφοι,

“Βλέπω την προσπάθειά σας να αναλύσετε, να κατανοήσετε και να ερευνήσετε την ουσία των γεγονότων. Πράττοντας έτσι, μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε εμάς ως ειλικρινείς και ενεργούς βοηθούς σας”, κατέληξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα