ΑΘΗΝΑ
14:50
|
25.04.2024
"Είναι πράγματι επιχείρηση του Ιράν, είναι ξεκάθαρο" δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στην ισραηλινή δημόσια τηλεόραση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν βρίσκεται “ξεκάθαρα” πίσω από την έκρηξη της Παρασκευής (26/2) σε ισραηλινό πλοίο μεταφοράς στον Κόλπο του Ομάν, ισχυρίστηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Είναι πράγματι επιχείρηση του Ιράν, είναι ξεκάθαρο” τόνισε τη Δευτέρα σε συνέντευξη στην ισραηλινή δημόσια τηλεόραση, προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη ήταν “ο μεγαλύτερος εχθρός” του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι η Τεχεράνη επιδιώκει την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε αυτόν τον στόχο της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το εβραϊκό κράτος απάντησε με αντίποινα εκτοξεύοντας πυραύλους στη Συρία την Κυριακή το πρωί.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε την Πέμπτη. Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το πλοίο ονόματι “Helios Ray” κινούταν από τη Σαουδική Αραιά προς τη Σιγκαπούρη και μετά την έκρηξη παραμένει αγκυροβολημένο στο Ντουμπάι για να γίνει εκτίμηση των ζημιών που υπέστη. 

Η άμεση κατηγορία του Νετανιάχου αντικατοπτρίζει τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκάντς, ο οποίος είπε το Σάββατο ότι η εκτίμηση του στρατού έδειξε ότι πιθανότατα ευθύνεται το Ιράν.

Ο Γκαντς εξήγησε ότι αυτό προκύπτει από την σχετική εγγύτητα του πλοίου στο Ιράν κατά τη στιγμή των εκρήξεων. “Η τοποθεσία του πλοίου σε κοντινή απόσταση από το Ιράν εγείρει την εκτίμηση, ότι πίσω από την έκρηξη είναι οι Ιρανοί”, είπε το Σάββατο.

Οι δύο εκρήξεις, τις οποίες τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως αποτέλεσμα πλήγματος από ιρανικούς πυραύλους, διαπέρασαν το κύτος του πλοίου προκαλώντας ζημιές σε δύο σημεία, χωρίς όμως να τραυματιστεί κάποιο μέλος του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πλοίου.

Το Σάββατο το απόγευμα, η συριακή κυβέρνηση ανέφερε ότι η αεροπορική άμυνά της απέκρουσε μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό, αναχαιτίζοντας τα περισσότερα από τα βλήματα που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή του Γκολάν.

Πολλοί παρατηρητές εικάζουν ότι η τελευταία επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για το περιστατικό που αφορούσε το MV “Helios Ray”.

Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την πρωτεύουσα της Συρίας περίπου στις 10.16μ.μ. τοπική ώρα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Η πηγή ανέφερε ότι η πυραυλική άμυνα της χώρας εξουδετέρωσε “τους περισσότερους εχθρικούς πυραύλους”.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα