ΑΘΗΝΑ
17:49
|
19.04.2024
Για κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου προειδοποιούν οι γιατροί του απεργού πείνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της Λαμίας στο αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού αλλά και για την ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την οποία θεωρεί παράνομη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lamiareport.gr το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων μετά και τη σχετική εισήγηση – πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας.

Την Παρασκευή η εισαγγελέας έχει προτείνει την απόρριψη,  κρίνοντας ως νόμω αβάσιμο το αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Στο μεταξύ, οι προσωπικοί θεράποντες ιατροί του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα καταγγέλλουν ότι “προφανώς καθ’ υπαγόρευση της κυβέρνησης” δεν τους έχει επιτραπεί να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με τους γιατρούς του, Θοδωρή Ζδούκο και Κατερίνα Ντουζέπη, όχι μόνο κινδυνεύει να πέσει σε κώμα, αλλά ελλοχεύει κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου του. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και 60 ημέρες και τις τελευταίες 14 και δίψας.

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα