ΑΘΗΝΑ
19:21
|
19.04.2024
Απετράπη χθες το βράδυ επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές έξω από το κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου χθες το βράδυ της Δευτέρας δυνάμεις της Αστυνομίας επιχείρησαν να επέμβουν αλλά τελικά αποχώρησαν.

Οι φοιτητές κρατούν πανό που αναγράφει “Η καταστολή δεν θα περάσει- Ποτέ ξανά ΜΑΤ στις σχολές” και “κάτω οι πρυτανικές αρχές που φέρνουν τα ΜΑΤ”. Φωνάζουν συνθήματα κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊώαννου ζητώντας την παραίτησή του καθώς με δική του εντολή την περασμένη εβδομάδα τα ΜΑΤ επιχείρησαν με βίαιο τρόπο να καταστείλουν την κατάληψη των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι η κατάληψη στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ συνεχίζεται για 16η ημέρα.

“Καταγγέλλουμε την χθεσινή επέμβασή της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι η καταστολή δεν θα περάσει. Ο αυταρχισμός θα μείνει στα χαρτιά και δεν θα υλοποιηθεί. Οι φοιτητικοί σύλλογοι παλεύουν για μόρφωση. Θέλουμε καθηγητές, χρήματά και υποδομές δεν θέλουμε αστυνομία και ένταση καταστολής στα πανεπιστήμιά μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γρ. Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Σχολής, Τάσος Παπαδόπουλος. Αναφορικά με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ σημείωσε ότι “αυτό το έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά”.

Με πληροφορίες από Thestival.gr


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα