ΑΘΗΝΑ
06:07
|
20.04.2024
Περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν την τηλεοπτική συνέντευξη του ζεύγους των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δούκας του Σάσεξ δήλωσε ότι ο ρατσισμός των εφημερίδων ευρείας κυκλοφορίας, ταμπλόιντ, που διαπερνά τη βρετανική κοινωνία, ευθύνεται εν πολλοίς για την απόφαση του ιδίου και της συζύγου του να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο και να κάνουν μια νέα αρχή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλές οι αποκαλύψεις του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Μια συνέντευξη που σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS παρακολούθησαν περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί. Μια συνέντευξη που έγινε περίπου 14 μήνες μετά την απόφαση του ζεύγους των Σάσεξ να κόψουν τα δεσμά τους και τις σχέσεις με το Στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου και να μιλήσουν για τον ρατσισμό, τον σνομπισμό και την κλειστή κοινωνίας της γαλαζοαίματης μοναρχίας.

Ο πρίγκιπας Χάρι “χάρισε” στα βρετανικά ταμπλόιντ τον χαρακτηρισμό “μισαλλόδοξα” και υποστήριξε ότι δημιουργούν ένα “τοξικό περιβάλλον ελέγχου και φόβου”. Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του, πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, έχει “συμφιλιωθεί” με αυτήν την κατάσταση.

Στα πυρά του πρίγκιπα Χάρι η Ένωση Εκδοτών της Βρετανίας απάντησε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι μισαλλόδοξα αλλά έχουν χρέος να αναγκάζουν τους “πλούσιους και ισχυρούς να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ έθεσε και το θέμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Δούκισσα του Σάσεξ ανέφερε ότι μετά τα social media η σχέση με τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης θυμίζει την “άγρια Δύση” και το Παλάτι απέτυχε ή δεν θέλησε να προστατεύσει την ίδια και τον Χάρι από τα ψέματα και την αρνητική κάλυψη των μίντια.

Στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη με την “γκουρού” της αμερικανικής τηλεόρασης Όπρα Γουίνφρεϊ ο Χάρι και η Μέγκαν μίλησαν για πολλά και άκρως προσωπικά τους θέματα, όπως τον ρατσισμό που βίωσαν στο Παλάτι, τις συνέπειες του βασιλικού πρωτοκόλλου στην ψυχική τους υγείας αλλά και τις σχέσεις τους με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής μοναρχία.

Μερικές από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις κατά τη δίωρη συνέντευξη ήταν:

– Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε ότι η ζωή ανάμεσα στους “γαλαζοαίματους” ήταν τόσο δύσκολη που υπήρχαν στιγμές που δεν ήθελε πια να ζει.

– Μη κατονομαζόμενο μέλος της βασιλικής – και σίγουρα όχι η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ή ο Δούκας του Εδιμβούργου – ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του γιου της Άρτσι.

– Το ζεύγος ανακοίνωσε το φύλο του δεύτερου παιδιού τους. Αναμένεται να γεννηθεί φέτος το καλοκαίρι και θα είναι κορίτσι.

– Πριν από τον γάμο τους στο Κάστρο του Ουίνδσορ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είχαν ανταλλάξει όρκους αγάπης στην αυλή του σπιτιού τους με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

– Ο Χάρι δήλωσε ότι ο αδελφός του και ο πατέρας του είναι “παγιδευμένοι στο σύστημα” της Βασιλικής Οικογένειας.

– Από τις αρχές του 2020 η βασιλική οικογένεια σταμάτησε να στηρίζει οικονομικά τον πρίγκιπα Χάρι. Ο πατέρας του δεν σήκωνε τα τηλέφωνα του γιου του.

– Η Μέγκαν Μαρκλ επικοινώνησε τον περασμένο μήνα με την Ελισάβετ όταν ο Δούκας του Εδιμβούργου εισήχθη σε κλινική.

Ο Χάρι είπε εξάλλου ότι η Μέγκαν τον “έσωσε” από την εγκλωβισμένη βασιλική ζωή του. “Διαφωνώ, νομίζω ότι αυτός μας έσωσε όλους. Εσύ πήρες μια απόφαση που σίγουρα έσωσε τη ζωή μου”, είπε η Μέγκαν.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα