ΑΘΗΝΑ
10:28
|
27.04.2024
Οι Σάσεξ ανέδειξαν πώς τα βρετανικά ΜΜΕ χειραγωγούν την κοινή γνώμη προς όφελος της μοναρχίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανάρτησή της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα έκανε ένα σχόλιο για τη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ.

Μια συνέντευξη που παρακολούθησαν περίπου 17,1 εκατομμύρια Αμερικανοί και έφερε το Παλάτι του Ηνωμένου Βασιλείου σε δύσκολη θέση. Το ζεύγος των Σάσεξ μίλησε για τον ρατσισμό και τον σνομπισμό της βασιλικής οικογένειας αλλά και το ειδικό καθεστώς ασυλίας που παρέχουν τα βρετανικά ΜΜΕ στη μοναρχία. Πάνω σε αυτό η Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι η συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι επιβεβαίωσε το πόσο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης χειραγωγούν την κοινή γνώμη προς το συμφέρον της βασιλικής οικογένειας. 

Посмотрела я интервью Гарри и Меган. Знаете, многое встало на свои места в понимании того, что такое демократия со…

Posted by Maria Zakharova on Monday, March 8, 2021

“Το βρετανικό κατεστημένο βρίσκεται σε συμπαιγνία με τον Τύπο και ο Τύπος χειραγωγεί την κοινή γνώμη, σχηματίζοντας μια συγκεκριμένη αντίληψη που ίσως δεν συμπίπτει απαραίτητα με την πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να την αντιφάσκει”, έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook, προσθέτοντας ότι η συνέντευξη αποκάλυψε ότι “ακόμη και τα πιο προστατευμένα μέλη της βρετανικής ελίτ δεν αισθάνονται ασφαλή εάν είναι ανεπιθύμητα από την κυρίαρχη ελίτ”.

Η Ζαχάροβα ανέφερε τις ιστορίες του Αλεξάντερ Λιτβιένκο, του Σεργκέι Σκριπάλ και του Μπόρις Μπερεζόφσκι που κυκλοφορούν στα βρετανικά μέσα ως παραδείγματα χειραγώγησης. “Αυτό δεν είναι σκάνδαλο. Είναι το πέσιμο των μασκών” δήλωσε η Ζαχάροβα συνοψίζοντας την άποψή της για τη συνέντευξη του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος των Σάσεξ απαρνήθηκε τα βασιλικά του καθήκοντα πέρυσι και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον γιο του. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα