ΑΘΗΝΑ
18:43
|
20.09.2024
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την συμπεριφορά του τροχονόμου έναντι του ντελιβερά-αυτόπτη μάρτυρα μετά από το θανατηφόρο τροχαίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία ο τροχονόμος που μίλησε με αυθάδεια στον ντελιβερά – αυτόπτη μάρτυρα του σοβαρού τροχαίου που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσονα.

Ο τροχονόμος που ήταν παρών στο συμβάν μετακινήθηκε σε άλλη Υπηρεσία της Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται, επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την συμπεριφορά του τροχονόμου έναντι του ντελιβερά μετά από το τροχαίο ατύχημα.

Ο τροχονόμος ακούγεται στο βίντεο να μιλάει απρεπώς στον διανομέα, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη. Το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων κατέγραψε τον τροχονόμο να διώχνει τον ντελιβερά- αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου κάνοντας του αυστηρή παρατήρηση ότι δεν φορούσε κράνος!

“Διώξ’ τον, μη λέει χαζομάρες. Εσύ τί είσαι; Δικηγόρος του διαβόλου είσαι; Άσε το παιδί, το παιδί. Εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από ‘δώ. Εξαφανίσου”, ακούγεται να λέει σε βίντεο απ’ το συμβάν άνδρας της Τροχαίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου που στέρησε τη ζωή του Ιάσονα, ο διανομέας, ένας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου και ο οδηγός ενός ταξί.

Από το 2012 το αίτημα για να τοποθετηθεί φανάρι στο σημείο του δυστυχήματος

Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι από το 2012 έως σήμερα είχαν κατατεθεί διάφορα αιτήματα για την τοποθέτηση αριστερόστροφου φαναριού στο σημείο του δυστυχήματος.

“Δεν υπάρχει αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής” αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

“Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων (ΥΑΒΕ) έχει απευθύνει κατά το παρελθόν τρία αιτήματα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο συγκεκριμένο σημείο. Το πρώτο έγινε το 2012 προς την Τροχαία η οποία με την σειρά της το διαβίβασε προς την Περιφέρεια. Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας απάντησε τότε αρνητικά. Το 2012 η ΥΑΒΕ επανέλαβε το αίτημα ωστόσο η Τροχαία απάντησε και πάλι αρνητικά αποστέλλοντας την παλαιότερη απόφαση της Περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2020 υπήρξε και τρίτο αίτημα προς την τροχαία χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια Κιάτο-Αίγιο στις 21/9

Πυρκαγιές στην Πορτογαλία: 7 νεκροί και 1.000.000 στρέμματα στάχτη-Ημέρα πένθους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα