ΑΘΗΝΑ
15:51
|
19.04.2021
Στις 25 Μαΐου η δικάσιμος για τον γιατρό, συνδικαλιστή, πρόεδρο των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή διακοπή της “εκδικητικής” απόλυσης του επικουρικού ακτινολόγου, συνδικαλιστή και προέδρου των εργαζομένων στο ογκολογικό νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, Κώστα Καταραχιά. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 25 Μαΐου.

Η δίκη στην Ευελπίδων κράτησε περίπου μία ώρα και στη διάρκειά της οι συνήγοροι των δύο πλευρών εξέθεσαν τους ισχυρισμούς τους. Υπέρ του απολυμένου ακτινοδιαγνώστη κατέθεσαν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς).

Στο πλευρό της διοίκησης του νοσοκομείου τάχτηκαν η 1η ΥΠΕ και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διά των νομικών συμβούλων τους.

Ο Κώστας Καταραχιάς, είναι μοναδικός επικουρικός γιατρός εν μέσω πανδημίας που η σύμβασή του δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο.  Μετά τη μετακίνησή του στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, του ανακοινώθηκε ότι η σύμβασή του θα λήξει σε λίγες μέρες. Ο απολυθείς γιατρός αγωνίστηκε ενάντια στην ΕΔΕ κατά τριών συναδέλφων του, την οποία είχε διατάξει η διοικήτρια του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, επειδή νόσησαν με κορονοϊό, προσπαθώντας να μεταθέσει στις πλάτες των εργαζομένων τις ευθύνες της για το κλείσιμο κλινικών για καρκινοπαθείς στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020.

“Ο Κώστας είναι ο μόνος από τους 2.000 επικουρικούς γιατρούς που η σύμβασή τους δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 αλλά λήγει σήμερα, σε μια περίοδο που αναστέλλονται άδειες γιατρών, που επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί”, είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του γιατρού, Κώστας Παπαδάκης, ενώ παρέθεσε στο Δικαστήριο τις βεβαιωμένες ανάγκες και τις ελλείψεις γιατρών και ακτινοδιαγνωστών στο ογκολογικό νοσοκομείο. 

Με πληροφορίες από Αυγή, Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκος Καραχάλιος: “Ο κ. Μητσοτάκης υπηρετεί το νεποτισμό και την ανεπάρκεια”

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοίξει ελεγχόμενα και με πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους η εστίαση

Παρελθόν για την Τότεναμ ο Ζοζέ Μουρίνιο

Στέφανος Μάνος προς Μητσοτάκη και ΜΜΕ: Πείτε την αλήθεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα