ΑΘΗΝΑ
14:25
|
08.05.2024
Η επίθεση σημειώθηκε σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία – Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σε επίθεση που σημειώθηκε σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία επιχειρήσεων στο Όραντζ της νότιας Καλιφόρνιας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κλήθηκε για περιστατικό με πυροβολισμούς σε διώροφο κτίριο επί της λεωφόρου Λίνκολν στο Όραντζ στις 17:30 τοπική ώρα. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ύποπτο δράστη της επίθεσης, ο οποίος έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Δεν έγιναν γνωστές από τις αρχές περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό οργανισμό City News Service (CNS) του Λος Άντζελες και τον τηλεοπτικό σταθμό KNBC, πέρα από τους τέσσερις νεκρούς υπάρχουν τρεις τραυματίες από σφαίρες. Η κατάσταση “σταθεροποιήθηκε” σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας και δεν θεωρείται πλέον πως υπάρχει απειλή για τους πολίτες.

Άγνωστα παραμένουντα κίνητρα της επίθεσης στη νότια Καλιφόρνια

Σύμφωνα με τον KNBC-TV, το συμβάν σημειώθηκε σε κτιριακό συγκρότημα όπου λειτουργούν εμπορικές επιχειρήσεις στην Όραντζ, πόλη που απέχει περίπου 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά από το κέντρο του Λος Άντζελες και ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα παιδί. Κατά τον τηλεοπτικό σταθμό, ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά του αστυνομικού και έχει συλληφθεί. Άλλοι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

“Τρομακτικό και αποκαρδιωτικό” χαρακτήρισε το περιστατικό ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ στο Twitter. “Οι σκέψεις μας αυτή τη στιγμή είναι με τις οικογένειες που επλήγησαν από την αποψινή τραγωδία”, πρόσθεσε.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη.

Τον Μάρτιο σημειώθηκαν δύο περιστατικά με πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οκτώ άνθρωποι, κυρίως γυναίκες ασιατικής καταγωγής σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλου σε τρία ινστιτούτα σπα και μασάζ στην Τζόρτζια της Ατλάντας στις 16 Μαρτίου ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Κολοράντο στις 22 Μαρτίου κατά τη διάρκεια επίθεσης έξω από σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει σειρά εκτελεστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας, εκτός από νομοθετικές προτάσεις, δήλωσε προ ημερών σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.  

Οι εκτελεστικές ενέργειες που μπορεί να αναλάβει αμέσως ο Μπάιντεν περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από την αγορά μη ανιχνεύσιμων όπλων, την ενίσχυση των ελέγχων ιστορικού και τη χορήγηση χρημάτων σε τοπικές αρχές για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Σοβαρός κίνδυνος για την Κύπρο και την Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία για την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης

Βερολίνο: Γερουσιαστής δέχθηκε επίθεση από άγνωστο σε βιβλιοθήκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα