ΑΘΗΝΑ
03:52
|
19.04.2024
Ειδικός γιατρός καταρρίπτει το αφήγημα της υπεράσπισης στη δίκη του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από έλλειψη οξυγόνου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, δήλωσε γιατρός που κατέθεσε στη δίκη του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν που κατηγορείται για τον φόνο και την ανθρωποκτονία του Αφροαμερικανού πολίτη έξω από εμπορικό κατάστημα της Μινεάπολης. Ο δρ. Μάρτιν Τόμπιν κατέρριψε το αφήγημα της υπεράσπισης που ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ο Φλόιντ “πέθανε από καρδιακή αρρυθμία, ως αποτέλεσμα της υπέρτασης, της στεφανιαίας νόσου, της κατάποσης μεθαμφεταμίνης και φαιντανύλης και της αδρεναλίνης”.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας οι ένορκοι είδαν ξανά το βίντεο με τον 45χρονο Ντέρεκ Σόβιν να πιέζει με το γόνατό του για περισσότερα από εννέα λεπτά τον λαιμό του ακινητοποιημένου Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος εκλιπαρούσε για τη ζωή του φωνάζοντας: “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”.

Η δίκη του Ντέρεκ Σόβιν διανύει τη δεύτερη εβδομάδα των εργασιών της και αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η παρουσίαση της υπόθεσης από την πλευρά της υπεράσπισης.

Ο εντατικολόγος δρ. Μάρτιν Τόμπιν καταθέτει στη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν

Σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση, η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο Ιούνιο, βρέθηκαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνη στον οργανισμό του Τζορτζ Φλόιντ. Αυτή η έκθεση είναι το στοιχείο που επικαλείται η υπεράσπιση για να πείσει τους ενόρκους πως ο Αφροαμερικανός δεν πέθανε από έλλειψη οξυγόνου. Ωστόσο, ο δρ. Τόμπιν, εντατικολόγος, κατέθεσε πως η αναπνοή του Φλόιντ δεν επιβραδύνθηκε στον βαθμό που το παυσίπονο θα μπορούσε να θεωρηθεί παράγοντας για την απώλεια οξυγόνου και τελικά τον θάνατό του.

Στη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε και ο δρ Μπιλ Σμοκ, που εργάζεται για την αστυνομία του Λούισβιλ και είναι ειδικός στην ιατρική διερεύνηση εγκλημάτων. Ο δρ. Σμοκ δήλωσε ότι ο Φλόιντ έδειξε τα συμπτώματα του ανθρώπου που ο οργανισμός του έχει άμεση ανάγκη οξυγόνου. Εξήγησε μάλιστα ότι οι σπασμωδικές κινήσεις του σώματός του δείχνουν ότι δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, οι οποίες καταστέλλουν την αντίδραση του οργανισμού ακόμη και όταν υφίσταται έλλειψη οξυγόνου.

Πηγή: BBC  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα