ΑΘΗΝΑ
19:19
|
18.05.2021
Η Κοπενγχάγη σκοπεύει να σταματήσει οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας της ενδεχόμενης σύνδεσής του με περιστατικά θρομβώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Κοπενγχάγη σκοπεύει να σταματήσει οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας της ενδεχόμενης σύνδεσής του με περιστατικά θρομβώσεων.

Tην είδηση επιβεβαιώνει και η παλαιότερη εφημερίδα της Δανίας, η Berlingske, η οποία τονίζει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αποσύρεται από το πρόγραμμα εμβολιασμού και δεν θα χρησιμοποιηθεί μέχρι νεωτέρας.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας θα παραχωρήσουν αργότερα συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η σχετική απόφαση.

Σημειώνεται, ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την εμφάνιση θρόμβων, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι “πολύ μεγαλύτερος” από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με τα επεισόδια θρομβώσεων.

Nορβηγική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Όσλο και η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα φαίνεται να συνδέει το εμβόλιο της AstraZeneca με περιστατικά θρομβώσεων σε 5 άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, πέντε υγιή άτομα, μόλις δέκα ημέρες μετά τον εμβολιασμό τους, εμφάνισαν πολύ υψηλά επίπεδα αντισωμάτων αιμοπεταλίων, που θεωρείται η κύρια αιτία της ισχυρής ανοσοαπόκρισης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με αλλαγές κατατέθηκε το Ν/Σ για την αυτοδιοίκηση

Αλέξανδρος Φλέγγας: «Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε κι άλλα θανατηφόρα ατυχήματα»

ΕΕ: “Αλληλεγγύη” στην Ισπανία για τις ροές χιλιάδων μεταναστών

Ευρωκοινοβούλιο: Αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε ο Β. Μεϊμαράκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα