ΑΘΗΝΑ
21:00
|
10.05.2021
H πρώτη παρτίδα του μονοδοσικού εμβολίου δεν θα ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εν αναμονή της γνωμοδότησης του ΕΜΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση αναμονής κρατά και η Ελλάδα, εν αναμονή της σχετικής γνωμοδότησης του EMA για το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson.


Συγκεκριμένα, η πρώτη παρτίδα των 33.600 δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, την οποία παρέλαβε η Ελλάδα το απόγευμα της Τετάρτης, δεν πρόκειται να ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας την ερχόμενη Δευτέρα, όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά.


Αυτό δήλωσε στο parapolitika.gr ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, λίγες ώρες μετά από τη σύσταση της μητρικής εταιρείας Janssen, σύμφωνα με την οποία τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. πρέπει να αποθηκεύσουν και όχι να χρησιμοποιήσουν τις δόσεις των εμβολίων της Johnson & Johnson, τις οποίες έχουν ήδη παραλάβει, έως ότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) καταλήξει στη γνωμοδότησή του σχετικά με την ασφάλεια του εν λόγω εμβολίου, κάτι το οποίο έχει προγραμματισθεί να συμβεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Nωρίτερα, η Σουηδία ανακοίνωσε πως και αυτή θα καθυστερήσει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson εν αναμονή της αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) μετά τα περιστικά θρομβοεμβολών που εμφανίστηκαν σε έξι εμβολιασθέντες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: parapolitika.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

76 χρόνια μετά…

Με αφορμή την συμπλήρωση των 76 χρόνων από την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Κοσμοδρόμιο αναδημοσιεύει εμβληματικά κείμενα και πολυμέσα.
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα (Συνεχής ενημέρωση)

Βρετανία: Από τις 17 Μαΐου ξανανοίγουν μουσεία, κινηματογράφοι και εστιατόρια

Τι προτείνει η Μέρκελ για τη γερμανική ναυτιλία

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα