ΑΘΗΝΑ
12:52
|
19.04.2024
Την αναστολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 19 Απριλίου έναρξης των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson ανακοίνωσε ο γγ ΠΦΥ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναστολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 19 Απριλίου έναρξης των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι δεν θα αρχίσει ο προγραμματισμένος για τη Δευτέρα εμβολιασμός παρά το γεγονός ότι έχουν παραδοθεί από την εταιρία περισσότερες από 30.000 δόσεις και η χώρα θα περιμένει τη νεότερη ενημέρωση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) την Τρίτη.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA» συμπλήρωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας ότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποιο ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβόλια.

AstraZeneca: το 90% των ραντεβού εκτελούνται κανονικά

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε στο Mega ότι υπήρξε πρόβλημα λόγω των διαφορετικών αποφάσεων που είχαν λάβει οι ευρωπαϊκές χώρες, όμως τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι περισσότερα από τον μη εμβολιασμό και τους κινδύνους που έχει κανείς αν νοσήσει από Covid.

«Είδαμε όμως ένα μεγάλο ποσοστό όσων είχαν κλείσει ραντεβού με AstraZeneca να μην το ακυρώνει» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι το 90% των ραντεβού εκτελούνται κανονικά.

Τέλος, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν και ξεκινά το μεγάλο τουριστικό κύμα στη χώρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί από αρκετούς παράγοντες, όμως προέβλεψε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουν εμβολιαστεί -τουλάχιστον με μια δόση- οι ηλικίες μέχρι 40 ετών. «Αν είμαστε πιο αισιόδοξοι μπορούμε να πάμε και σε μικρότερες ηλικίες» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα