ΑΘΗΝΑ
18:00
|
24.04.2024
Η αυστριακή κυβέρνηση μπήκε στο "μπλοκ" των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυστριακή κυβέρνηση μπήκε στο “μπλοκ” των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα (19/4) ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς, η Αυστρία έχει συμφωνήσει ν’ αγοράσει 1 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει μετά την καταχώρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

“Έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε 1 εκατ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερες από 50 χώρες. Θέλουμε γρήγορη έγκριση από τον ΕΜΑ, γιατί κάθε επιπλέον εμβόλιο θα μας βοηθήσει να σώσουμε ζωές και δουλειές αλλά και να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα” επεσήμναε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Φαρμάκων της ΕΕ ξεκίνησε τη διαδικασία έγκρισης του Sputnik V στις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, η αίτηση αδειοδότησής του, εξακολουθεί να εξετάζεται μέχρι σήμερα.

Το εμβόλιο βασίζεται σε καλά μελετημένους αδενοϊικούς φορείς για την παροχή της ανοσοποίησης ενώ δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του, όπως έχει καταγραφεί από άλλα εμβόλια κατά της Covid-19.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης του πρώτου σταδίου μιας μελέτης, που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή, από επικεφαλής ερευνητές του CONICET και υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας της χώρας, το Sputnik V εμφάνισε ισχυρή ανοσοαπόκριση ακόμη και με μία μόνο δόση.

Nωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η και Τουρκία προχωρά στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο εσωτερικό της αλλά και ότι το RDIF και η κινεζική Hualan Biological Bacterin σύναψαν συμφωνία για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατ. δόσεων του Sputnik V, ετησίως, στην Κίνα.

Eπίσης την Κυριακή, εμβολιάστηκε με το Sputnik V o υπουργός υγείας της Λευκορωσίας, Ντμίτρι Πινέβιτς. Το Sputnik V παράγεται ήδη σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας, της Σερβίας και της Λευκορωσίας στην Ευρώπη.

Ο Ντμίτρι Πινέβιτς ήταν ο πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε με το Sputnik που κυκλοφόρησε από την λευκορωσική φαρμακευτική εταιρεία Belmedpreparaty.

“Μπορούμε να δηλώσουμε επίσημα ότι αυτή η παρτίδα βρίσκεται ήδη σε μαζική κυκλοφορία”, είπε ο υπουργός.

Μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, στις 26 Μαρτίου, ο Ντμίτρι Πινέβιτς είχε προαναγγείλει ότι πρόκειται να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο που παράγεται στη χώρα του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βίντεο με Ισραηλινό όμηρο που κατηγορεί Νετανιάχου και στρατό έδωσε η Χαμάς

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Απεργεί η ΠΝΟ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα